Petr Tenkrat levererade mot Modo.
Petr Tenkrat levererade mot Modo.

Krisplanen lyckades

"De gjorde ett grymt jobb".



På plats i JVM har Skellefteå tre av sina normalt ordinare backar i form av Adam Larsson, Tim Erixon och David Rundblad samt centern Martin Lundberg. Nu har man vunnit två av tre matcher utan den kvartetten i laget, vilket gör att ersättarna får credit.

Ersättare som har varit den ibland till Piteå i division ett utlånade Niklas Strandberg och Niclas Burström på backplats och Oscar Lindberg bland forwards.

- Ersättarna har kommit in och gjort det grymt bra. De jobbade alla oerhört hårt idag och speciellt skönt är det kanske för Niklas Strandberg, som väntat länge på den här chansen och tar den, säger andretränaren Mats Lindgren till ppv.

- Så nu blir det en bra konkurrens om platserna är de andra killarna är tillbaka.

Importerna levererade

Ingen ur trion av stand-ins stod dock för några poäng då Skellefteå körde över Modo. Istället handlade det mycket om The Czechoslovakia Connection - Tomas Surovy och Petr Tenkrat.

Den den här säsongen ofta kritiserade duon tog nu tag i tillvaron och levererade två mål respektive ett mål och två assists, då laget som bäst behövde deras hjälp.

- Men det är inte så intressant att jag gör två mål, det viktiga är att laget vinner. Förhoppningsvis har vi nu lagt den här dåliga sviten bakom oss, fått lite medstuds och kan ta oss till slutspel, säger Surovy.

- Och väl i ett slutspel, så kan allt hända.

Slovaken är nu uppe i tretton poäng den här säsongen på 29 matcher, medan Tenkrat ligger på femton på 33.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.