5 av 7
6 av 7
7 av 7

6-0 efter halva matchen – utan att vara nöjd

Efter dryga halva matchen hade Modo 6-0 mot Södertälje - utan att spela speciellt bra alls. Man vann till slut med 6-3 efter tre mål av Per-Åge Skröder, men efteråt var man inte alltför nöjda med insatsen.

Resultatmässigt handlade det om en överkörning under första halvan av matchen. Modo hade 6-0 drygt halvvägs in på matchen mot Södertälje och tog tre nya färska poäng i jakten på en slutspelsplats.

Men trots de alla målen var man inte alls nöjda med insatsen.

– Vi spelar väl inte någon av våra bättre matcher, men vi får väl vara nöjda med segern, sade Mats Zuccarello Aasen till ppv efteråt.

Aasen spelade fram till två mål i matchen, som hade norsk prägel, och passerade därmed 40 poäng på 35 matcher - exakt samma notering som han slutade på under rookiesäsongen.

Men det ska sägas. Modostjärnan hade all anledning till att vara kritisk till lagets insats. Man fick segern via närmast maximal PP-utdelning i första perioden där man satte samtliga sina tre mål i perioden med en man mer.

– Vi har lite flyt som får tre mål, men vi spelar bra i powerplay också. Det studsar vår väg den här gången, tidigare har det varit mycket stolpe ut, sade Aasen vidare.

Markus Näslund, som satte 2-0-pucken, var inne på samma linje efter att första perioden var överstökad.

– 3-0 speglar väl inte direkt perren, dom hade ett par bra chanser speciellt i början. Men vi hade maxutdelning kan man väl säga.

Per-Åge Skröder sköt tre av Modos mål och hade gjort hattrick redan minuten in på andra perioden.

1-0 satte han på friläge, 3-0 drog han in i slottet och 4-0 kom även det mitt framför SSK-kassen.

Och just det där med PP-spelet är ju något som Modo haft problem med både under den pågående säsongen och fjolårets säsong.

Innan dagens match hade man bara gjort 19 mål på 34 matcher - nu föll tre på en period.

– Vi spelar runt pucken mer nu än tidigare då vi var mer stillastående. Avsluten är liksom bara… in på mål. Vi får mer öppna lägen nu, menade Per-Åge Skröder.

Linus Klasen hyllade motståndarnas numerära överläge:

– Pucken gick ju som på ett snöre där och vi kan ju inte yra runt som yra höns där i boxen utan får stå och vänta, men det är ju otroligt skickliga spelare dom har.

Peter Forsberg skulle ha varit med i matchen, men klev av efter uppvärmningen och var inte redo för match trots allt.

Kristian Forsberg däremot stod som målskytt i matchen - som därmed hade fyra norska mål och två assist.