Hlinka visade vägen

Jaroslav Hlinka var matchens gigant när Linköping besegrade Timrå med 4-3. Han stod för ett mål och tre assist och var utan tvekan kvällens stora poängkung.

Linköping tog sin tolfte raka match utan förlust på hemmais i Cloetta Center under lördagskvällen, efter att man besegrat Timrå med 4-3.
- Det är inte någon av våra bästa matcher, men vi vinner och tar tre poäng och det är de som räknas, säger Sebastian Karlsson till Nyheter24.

Men det var gästande Timrå som började bäst.

Redan efter 53 sekunder så hade pucken hunnit bekanta sig med nätmaskorna bakom Norrena i hemmakassen och det var Björn Svensson, på passning ifrån Sonnenberg, som prickade in 0-1. Det var även det enda målet som föll i den första perioden.

Den andra blev desto målrikare.

Det hela började med att Hlavac kunde pricka in 1-1 efter att han blivit snyggt framspelad av kvällens stora poängkung - Jaroslav Hlinka, 33.

Hemmaledningen var två minuter senare ett faktum efter att Jämtin stått för en snygg individuell prestation då han tog sig förbi sin försvarare på högerkanten, siktade och - via stolpen - prickade in 2-1 bakom Lindbäck.

Det var återigen Hlinka som stod för den målgivande passningen och han får beröm av sin lagkamrat.
- Både Hlinka och Hlavac betyder väldigt mycket för oss. Det är två klasspelare som producerar match efter match och sådana har man gärna i laget, säger Karlsson.

Efter Linköpings ledningsmål så rycktes perioden sönder av en hel del tveksamma utvisningar, men det var inget av lagen som lyckades utnyttja spelet i power play. Det var en mycket skottfattig match, där LHC vann den statistiken med föga 22-19.

Men det föll ett mål till i perioden och det var Timrå som genom Jens Svensson lyckades kvittera till 2-2 och ha med sig ett oavgjort resultat inför slutperioden - exakt samma resultat som när man var här senast.

Den gången förlorade man med 4-2.

I sista perioden så tog hemmalaget över och det var just tidigare nämnda Hlinka som stod bakom Östgötarnas ryck. Först såg han till att spela fram Mårtensson till 3-2, innan han själv prickade in 4-2 efter att Lindbäck krockat med egen medspelare bakom kassen.

Timrå gjorde allt för att återigen komma in i matchen, vilket man också lyckades med. Det var 27-årige, Elias Granath, som lyckades dundra in pucken bakom den finske målvakten, genom ett stenhårt slagskott från blålinjen till 4-3.