Månsson sänkte Modo på övertid

Rögle hade behövt tre poäng, men fick nöja sig med två. Mathias Månsson lyfte skåningarna till en övertidsseger med 4-3 över bottenkollegan Modo.

Efter fem raka matcher utan seger fick Rögle äntligen anledning att jubla. Men det krävdes förlängning och ett tungt slagskott från Mathias Månsson för att släcka eldsvådan.

Rögle hade en 3-2-ledning inför den tredje perioden. Den kvitterades drygt åtta minuter in i ronden när Marco Tuokko skickade in sitt blott andra mål för säsongen.

I förlängningen trädde Månsson fram som matchhjälte. Han skrinnade in i Modozonen och avfyrade ett hårt slagskott rakt upp i Niklas Svedbergs kryss. Målet var Månsson andra för eftermiddagen och tionde för säsongen.

Segern gjorde att Rögle åtminstone temporärt lämnade över jumbopositionen till Södertälje, som spelar kvällsmatchen mot HV71. För Modo ser det fortsatt tungt ut. Laget hade behövt vinna för att täppa till lite av luckan upp till Brynäs, som har den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Glädjande var dock att Markus Näslund hittade målet igen. Den forne NHL-stjärnan hade bara gjort två mål på tolv matcher inför lördagens drabbning.