Lavander avgjorde – med felträff

Elitserien börjar komma in på vårkanten och poängen blir allt viktigare att få med sig inför slutspelet. I dag kunde Luleå till sist kliva av isen med två poäng genom ett avgörande mål signerat Mats Lavander. Frölunda har det därmed fortsatt svårt på bortais. - Vi tappade lite efter målet, men det var skönt att vi vann till slut, sa Luleås Robin Lindqvist.

Senast Frölunda och Luleå möttes var det Frölunda som kunde kliva av isen efter att ha avgjort efter övertid. Denna gången var det motståndarna som fick njuta av extrapoängen, detta trots att Frölunda hade två tvåmålsskyttar i matchen genom Joakim Andersson och Joel Lundqvist.

- Det var väl inget skönspel från något av lagen. Jag hoppas att vi kommer upp lite i andra, tyckte Joel Lundqvist om den första perioden där han gjorde periodens mål.

Nej, det var absolut inget skönspel som något av lagen bjöd på och skottstatistiken efter första perioden som löd 8-5 till Luleå gjorde nog varken tränarna eller publiken speciellt lycklig. Istället var det slarvigt spel och få målchanser som speglade perioden.

- Det är en helt Ok match, deras puckar går igenom så vi får försöka blocka lite där. Men annars har vi spelat bra, har mycket bra chanser, löd Joakim Petterssons åsikt efter den andra perioden som blev en helt annan historia än den första.

Det skulle inte dröja längre än fem minuter innan Luleå hade vänt matchen och Frölunda lyckats ta tillbaka kommandot. Niklas Olausson var den förste att näta, följt av Thomas Raffl innan Joakim Andersson skulle lyckas kvittera matchen 5.20 in i andra perioden.

"Skönt att vi vann till slut"

Andra perioden skulle som sagt bli en annan historia än den första, och innehöll fem mål. Joel Lundqvist satte 3-2 assisterad av Fredrik Pettersson innan Luleås back Kristofer Berglund återigen kvitterade och matchen hade gått upp och ner perioden igenom. Kanske ingen tränarhockey det heller?

- Vi ska göra fler mål än dem, var planen som Frölundas tränare Ulf Dahlén hade glasklar inför den tredje perioden men att utföra den visade sig inte vara lika enkelt.

Både Anders Burström och Robin Lindqvist fick utgå i slutet av den andra perioden, men båda var tillbaka till den nästkommande. Halvvägs in i tredje perioden lyckades också Robin Lindqvist göra sitt första mål för säsongen innan Frölundas andra tvåmålsskytt, Joakim Andersson, kvitterade med sex minuter kvar av matchen.

Mats Lavander som har gjort sig känd för att kliva in i avgörande lägen denna säsong gav sitt Luleå bonuspoängen i övertiden genom en felträff som ställde målvakten Johan Holmqvist, och marginalerna var återigen det som fällde avgörandet.

- Vi tappade lite efter målet, men det var skönt att vi vann till slut, avslutade en nöjd Robin Lindqvist och konstaterade att hans blodiga underläpp var ett skada han var värd att ta för den extrapoängen.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.