Kanadensaren Lee Goren har gjort sitt i Färjestad.
Kanadensaren Lee Goren har gjort sitt i Färjestad. - Foto: Bildbyrån

Färjestad dumpar Goren efter Facebookskandalen

- En uppgörelse som vi tror alla kommer att vinna på, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


Kanadensaren Lee Goren har gjort sitt i Färjestad. Nu står det klart att 32-åringen byts bort mot schweiziska SC Berns Lubos Bartecko.

- En uppgörelse som vi tror alla kommer att vinna på, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

- Den senaste tiden har varit ganska turbulent som varit tuff för alla, och allra mest naturligtvis för Lee. När vi sedan kontaktades av Bern fann vi det som en bra lösning för alla parter.

Förra säsongens guldhjälte har den här säsongen haft det tufft i Färjestad. På sina 16 matcher har han bara producerat fem poäng. Men den snåla poängproduktionen är inte orsaken till bytet, utan Facebookskandalen som skakade de svenska mästarna förra veckan.

Hotade supporter på Facebook

Efter att ha sågats och pressats av klubbens kräsna supportrar brast det för Goren som hotade att slå ner en supporter. Han sa bland annat att han ska "köra handen i halsen" på supportern om denne vågade komma till träningshallen.

Nu ska Bartecko istället göra det Goren misslyckades med - producera.

- Vi byter kraft och storlek mot lite mer finess och förhoppningsvis även poängproduktion, säger Rundqvist om Bartecko som spelat närmare 200 matcher i Elitserien under fyra säsonger i Luleå.

Bartecko har fått snålt med speltid i Bern och vill hitta formen i Färjestad innan han åker iväg till OS med Slovakien.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.