Här nekades den kvinnliga supporterpolisen.
Här nekades den kvinnliga supporterpolisen. - Foto: Scanpix

Packad supporterpolis får inte längre jobba med Modo

En kvinnlig supporterpolis var så pass full under en bortamatch i Gävle att hon nekades inträde till Brynäs hemmaborg Läkerol Arena.


Polisen, som jobbat med Modo under hemmamatcherna i Swedbank Arena i Örnsköldsvik, får nu inte längre arbeta som supporterpolis efter händelsen som inträffade i Gävle i slutet av november.

Suppporterpolisen har medgett att hon i samband med matchen blev så berusad att hon nekades komma in på arenan efter att ha varit tillfälligt ute. Polisens privata besök på Läkerol Arena var en del av en sponsorresa anordnad av Modo.

"Synnerligen olämpligt"

En åklagare vid Riksenheten för Polismål har beslutat att inte inleda förundersökning. Men länspolismästaren Per Silverliden på Polismyndigheten i Gävleborgs län rekommenderar i en skrivelse till personalansvarsnämnden att polisen får en varning och tycker att hon tills vidare inte kan anförtros uppdrag som supporterpolis:

"Även om XX XX deltagit i sponsorresan på sin fritid måste man kunna ställa krav på hennes uppträdande under denna, då det inte kan uteslutas att omgivningen och andra i resesällskapet uppfattar XX XX som polis och supporterpolis. Händelsen är klandervärd och uppträdandet har varit synnerligen olämpligt. Enligt polismyndighetens bedömning kan XX XX tillsvidare inte anförtros uppdrag som supporterpolis."

Får stöd av Modo

Trots polismyndighetens rekommendationer så välkomnas supporterpolisen tillbaka till av klubbens säkerhetschef som säger sig ha förtroende och tillit till hennes arbetssätt och hennes roll som supporterpolis.

Polismyndigheten är dock inte nådiga. De vill att hon ska tilldelas en varning.

"Sammanfattningsvis bör händelsen inte passera utan någon form av åtgärd från Personalansvarsnämnden. Om inte annat än för att tydliggöra hur det förväntas att anställda vid Polisen bör uppträda och inte minst för XX XX till efterrättelse Polismyndigheten föreslår att hon tilldelas en varning."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.