"En riktigt skön känsla"

Frölunda besegrade Linköping i toppmötet med uddamålet, 4-3.

Det såg ut att bli en riktigt målrik historia i Göteborg när Frölunda tog emot Linköping.

Till slut blev det "bara" 4-3 sedan Fredrik Pettersson avgjort med säsongens 16:e mål.
- Vi har ju inte tagit så många trepoängare dom senaste 15 matcherna, men det är skönt att få känna den känslan igen, menar Pettersson.

Åttondeplats efter 38 omgångar och på allvar indragna i en streckstrid man inte ska behöva vara i närheten av.

Klart att det var skönt för Frölunda att få stå som segrare mot formstarka Linköping på hemmaplan då.

Man vann till slut med 4-3 i en match som svängde en del och fick lite dramatik på slutet.

Det såg ut att bli en målrik historia ett tag. Speciellt när matchen gick från 0-0 till 0-1 till 2-1 på bara 1.21 i mitten av första perioden.

Jaroslav Hlinka sköt 1-0 med ett kanonskott i powerplay.
- Jag försökte bara få den på mål och hoppas på en bra retur, men den gick in istället, sade Hlinka till ppv om sitt mål.

Sen vände Frölunda på mindre än en halv minut satte man både 1-1 (Christian Bäckman) och 2-1 (Peter Andersson). Det senare målet var JVM-backens första elitseriekasse.

Han snappade upp en långretur på ett skott från Mathis Olimb och slog in pucken i tom kasse.
- Riktigt skönt. Bra gjort av Olimb att skjuta där och sen var det bara att trycka in returen, menade skåningen om sitt första mål i Elitserien.

I andra fortsatte det se ut att bli målkalas. Tony Mårtensson kontrade in kvitteringen till 2-2. Och han tyckte själv att det gick undan.
- Så fort det vankas målchans så blir man rätt snabb alltså, det är ju skönt att göra mål, sade Mårtensson efter andra perioden.

Då hade han dessförinnan fått se Tomi Kallio ta hand om en lös puck framför mål och slå in 3-2 bara fem minuter in på perioden.

Därefter blev det inga fler mål förrän i slutskedet av matchen. Frölunda misslyckades i ett PP-spel med lite över fem minuter kvar, men kunde omgående efter att LHC blev fulltaligt göra 4-2.

Fredrik Pettersson snodde pucken framför Fredrik Norrena och lade in en backhand i mål för sitt 16:e för säsongen.
- Det var inget snyggt, men det räknas det med, menade Pettersson.

Segern var förstås extra skön för Frölunda, som haft problem med att plocka segrar den senaste tiden och hamnat i det tabelläge man hamnat i.
- Det är riktigt skönt med tre poäng. Vi har ju inte tagit så många trepoängare dom senaste 15 matcherna, men det är skönt att få känna den känslan igen. Det är sånt här som ger självförtroende och hela den där biten, sade Fredrik Pettersson vidare.

Andreas Jämtin skickade med lite över minuten kvar in en reducering till 3-4 när LHC spelade sex mot fyra, och i slutminuten skapade man ett par vassa chanser att få in en kvittering.
- Vi slarvade väl en del på en del av deras mål, men vi hade definitivt chanser nog för att vinna det här. Vi hade ett par chanser att kvittera där på slutet, sade Fredrik Emvall.

/
/
/
/
/

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.