1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

"Inget ekonomiskt utrymme för värvningar"

Mikael Håkanson och Andreas Pihl är skadade. Men Linköpings sportchef Johan Hemlin vägrar låta sig drabbas av panik. 


Mikael Håkanson skadade ryggen och Andreas Pihl får inte fason på sitt sargade knä. Linköping kan vara i behov av spelarförstärkningar innan transferfönstret stänger 31 januari.

- Vi får inte drabbas av panik. Vi får se hur skadorna utvecklas innan vi eventuellt gör något, sade sportchefen Johan Hemlin till corren.se efter 3-4-förlusten mot Frölunda.

"Musse" Håkanson kände av ryggen redan på uppvärmningen, men tog ändå beslutet att spela. Redan i första bytet förvärrades skadan och efter matchen hade han svårt att ta sig ombord på bussen.

Pihl tvingades också kliva av isen i Scandinavium efter att ha fått nya problem med sitt knä.

- Jag försökte spela, men det gick inte. Jag hade ingen kraft i åkningen. Jag ska träffa läkaren i morgon (läs i dag). Men det märktes tydligt att det är betydligt mer påfrestande att spela match än att träna, säger Pihl till corren.se efter sitt misslyckade comebackförsök.

Johan Hemlin säger att det blir svårt att värva några nya spelare eftersom ekonomin är ansträngd.

- För det första finns egentligen inget ekonomiskt utrymme för fler värvningar. För det andra gör vi ingenting förrän vi vet hur allvarligt det är. För det tredje är det inte så långt till OS-uppehållet.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.