- Foto: Scanpix

"Kennys närvaro fick en positiv effekt"

Jönsson på is med Rögle.


I går gjorde Kenny Jönsson sitt första träningspass med Rögle efter att ha anlitats som extratränare och stöd till Gunnar Persson och Tommy Sjödin. Efteråt var tongångarna väldigt positiva.

- Jag kände direkt att Kennys närvaro fick en positiv effekt på alla. Han är inte bara kunnig, han är en behaglig person också, säger Gunnar Persson till hd.se.

Kenny Jönsson själv tyckte att det var roligt att vara tillbaka på isen. Han gick in och coachade backarna lite extra.

- Det är ofta små saker som gör den stora skillnaden. Jag försökte att smälta in och komma med lite tips, framför allt till backarna. Ska man hitta tillbaka gäller det att skaffa sig bra vanor på isen, säger den pensionerade backstjärnan.

Bland spelarna var det idel leenden efter träningen. Målvakten Cristopher Nihlstorp säger till Helsingborgs Dagblad att spelarna tände till av att se Kenny Jönsson på isen.

- Det syntes direkt att alla fick en kick, helt plötsligt blev det mycket mer energi där ute, menar Nihlstorp och utvecklar sitt resonemang:

- Kenny är Kenny, han är väldigt respekterad. Jag behöver bara gå till mig själv. När en sådan spelare är med vill man inte se ut som ett såll. Nu är det bara att hoppas att alla tänker likadant och att den här kicken håller i sig.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.