Toppen krossade botten

Jumboplacerade Rögle orkade inte stå emot serieledande HV71 på bortais. Janne Karlssons mannar vann med klara 5-1 efter tre mål på tio minuter i sista perioden.

Toppen tog emot botten i Jönköping under lördagen.

Matchen slutade precis som de flesta hade förväntat sig.

HV visade varför man ligger i toppen av tabellen genom att enkelt besegra jumbon med slutresultatet 5-1.

Det var klar dominans redan från start från hemmalagets sida.

Innan den första perioden var över så hade J-VM-stjärnan, André Petersson, nätat två gånger om för HV71.

Redan då var det klart övertag för Janne Karlssons mannar.

I andra perioden gjorde Rögle allt vad man kunde för att hålla HV-spelarna borta från Christopher Nihlstorp i kassen - och gjorde det väldigt bra. Gästerna förlorade skotten med 13-8, men gjorde mittaktens enda mål genom Mathias Månsson i power play efter 33.09.

En oerhört viktig reducering som gav skåningarna nytt hopp om poäng.

Men i sista perioden så kom det väntade raset.

Jönköpingslaget visade klass och gick från 2-1 till 5-1 på tio minuter.

Detta genom mål av Jukka Voutilainen, Johan Davidsson och 21-årige, Simon Önerud.

Rögle försökte gång på gång att ta sig in i matchen igen, men fem skott i sista perioden - och 19 på hela matchen - är alldeles för dåligt för att kunna rubba serieledarna.

Det blev en ny förlust för RBK och nu luktar det kvalserie lång väg om skåningarna.