1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Här fullbordar han SSK:s mäktiga vändning

Tog ny seger hemma mot Luleå med 4-3.


Södertälje vägrar att dö i bottenstriden.

I kväll krigade man till sig två nya hemmapoäng. Den här gången efter ett sekunddrama mot Luleå, som bara var sju sekunder ifrån att få med sig alla tre poängen.
- Vi slutade aldrig att jobba, säger SSK:s tvåmålsskytt Linus Videll.

Ännu finns det både liv och hopp för en missad kvalserie för Södertälje.

Idag lyckades man följa upp 2-0 segern hemma i gratismatchen mot Färjestad, med att jobba till sig en övertidsvinst med 4-3 mot Luleå - den här gången inför en anständig summa betalande åskådare.

Luleå hann med att missa två lägen att sätta 4-2 i öppen SSK-kasse i slutminuten, innan så Jan Sandström halkade i egen zon då han skulle rensa bort pucken, vilket gav två man fria framför Mattias Modig. Först missade Linus Klasen, men Pierre Hedin rakade in returen fram till 3-3 - med endast sju sekunder kvar på klockan.

I SSK hade Linus Videll tidigare gjort lagets 1-1 mål och blev under övertiden tvåmålsskytt då han tog tillvara på en felpassning av Niklas Olausson och på friläge gav hemmalaget bonuspoängen.
- Det känns riktigt bra och stärker givetvis moralen i laget. Vi slutade aldrig att jobba och vi vet att vi har vänta såna här underlägen tidigare, säger Videll till ppv.

Mattias Modig försökte desperat stöta med klubben i Vidells friläge, men det störde inte segerskytten.
- Nej, jag hade bestämt för mig vad jag skulle göra och kommer man som jag i bra fart, blir det oftast svårt för målvakterna.

Luleås backstjärna Johan Fransson spelade dryga 29 minuter och var förstås inte munter över hur matchen utvecklade sig.
- Just nu känns det bara tomt. Jag tyckte vi hade bra kontroll och förtjänade de tre poängen. Men man måste vara fokuserad över sextio minuter, annars smäller det till, suckar Fransson.

Noterbart är också att SSK inte känner sig helt bekväma med sina målvakter, trots segern. Efter Pär Arlbrandts 1-3 mål, byttes Björn Bjurling ut och ersattes av Pontus Sjögren.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.