Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modo spräckte LHC:s otroliga hemmasvit

1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Sport | 25/01/2010 23:37

Modo besegrade Linköping på bortais och spräckte därmed östgötarnas otroliga hemmasvit på 14 raka segrar i Cloetta Center. Matchen slutade 1-4, efter att gästerna vänt 1-0 till 1-3 i mittperioden.

Hannu Aravirta och Peter Forsberg har fått in ny energi i Modo.

Det blev seger över Frölunda senast och under måndagskvällen så byggde man på sin vinstsvit genom att besegra hemmastarka Linköping med 1-4.
 - Vi fortsätter att vara ödmjuka och jobbar stenhårt, då kommer även de positiva resultaten, säger Mats Zuccarello-Aasen till Nyheter24.

Den första perioden blev händelserik och fylld med fysiska inslag.

Trots förlusten så var det Linköping som ledde med 1-0, efter att Jan Hlavac hittat rätt bakom - för kvällen - storspelande Roman Malek i bortakassen. Detta under matchens första power play-chans.

Trots övertag i skottstatistiken under första tredjedelen med 9-16 för gästande Modo så blev det inga mål då Fredrik Norrena spelade riktigt bra i östgötarnas mål.

Men i andra kom den stora vändningen.

Redan efter 01.26 så kvitterade gästerna genom Hannu Pikkarainen.

Två minuter senare var det dags igen då Dan Hinote snappade upp en slarvig retur från Norrena på Josh Greens skott och petade in 1-2. En riktig målvaktstavla från "Norre" som får ta på sig det målet.

Hemmalaget spelade inte alls lika bra som man brukar göra på hemmais och blev hårt pressade av gästernas höga forechecking.

Modo utökade sin ledning till 1-3 efter 36.17 och detta precis efter att LHC misslyckats att göra mål när man fick chansen i 5-mot-3 i 45 sekunder.
 - Vi utnyttjade inte alls våra större chanser i dag. Sen när de gör mål direkt efter vårt jätteläge i power play så, det är klart att det var tungt, säger Laumann-Ylven till Nyheter24.

LHC-spelarna hade säkerligen snackat om att ge järnet inför sista perioden för att komma in i matchen igen men det var ingenting som vi fick se prov på. Modo stressade Slavomir Leners mannar till misstag och många försök till anfall stannade i mittzon för hemmalagets del.
 -  De försökte gång på gång få oss ur balans genom väldigt fysiskt och grinigt spel. Men vi stod emot bra och jag tycker att vi förtjänade att vinna i dag, vilket vi också gör, fortsätter Zuccarello-Aasen.

Malek var riktigt duktig i hemmamålet och räddade 35 av 36 skott.
 - Han var mycket bra i dag. Malek var bra även i början av säsongen men fick mycket skit från media under den tiden då hela laget spelade dåligt. Men inte ens Markström hade varit bra då vi spelade som sämst.

Peter Forsberg var på isen vid tre av fyra mål för Modo, men stod själv inte för några poäng.

Trots ytterligare en poänglös match av en av lagets största stjärnor sedan comebacken så hyllas han av din lagkamrat.
 - Peter betyder oerhört mycket för oss, Markus (Näslund) likaså. Vi andra, eller i alla fall jag, får mycket energi av att se vilket stort hjärta de visar upp för laget och hela klubben ute på isen. Även om de inte står för fem poäng varje match så bidrar dem med massa positivt, säger Modoforwarden.

Det föll ett mål i sista perioden och det gjordes just av den tidigare OS-uttagne norrmannen, Mats Zuccarello-Aasen. Detta i tom kasse efter att Linköping chansat med att ta ut målvakten för att komma ikapp.

I stället blev det 1-4 som också blev matchens slutresultat.

Östgötarnas vinstrad på 14 raka hemmasegrar tog slut i och med kvällens förlust och får nu se fram emot att starta en ny sådan när Luleå kommer på besök till Cloetta Center på torsdag.

Modo däremot får äntligen spela hemma efter en svår roadtrip som dock slutade med full pott - sex poäng - mot Frölunda och Linköping. På torsdag gästar serieledande HV71 i Fjällräven Center.
 - Det kommer att bli en oerhört svår match, men vi har en bra form och ser fram emot att slåss om ytterligare en seger, avslutar Zuccarello-Aasen.