Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Timråstjärnan hånar Frölundabackarna

1 av 4

2 av 4

3 av 4

Timråstjärnan Daniel Corso tror sig vet hur Frölunda ska besegras i kväll
4 av 4

Timråstjärnan Daniel Corso tror sig vet hur Frölunda ska besegras i kväll

Bildbyrån

Sport | 26/01/2010 17:17

"De vill inte bli tacklade".

Kvällens möte mellan Timrå och Frölunda är lite av en ödesmatch för båda lagen. Timrå måste vinna för att skapa andrum till jagande Södertälje, som efter gårdagens jumboseger över Rögle bara har sämre målskillnad än medelpadingarna.

Frölunda har å sin sida Modo nafsande i nacken. Numera har det underpresterande göteborgslaget bara en poäng till godo på sin sista slutspelsplats.

Timråstjärnan Daniel Corso tror sig vet hur Frölunda ska besegras i kväll. Han tror att nyckeln ligger i att sätta hård press på motståndarnas backar.

- Frölunda är ett väldigt skickligt lag. Deras backar är duktiga med pucken och får de tid på sig kan dom döda oss enkelt i matchen. Men samtidigt är det ingen hemlighet att de inte vill bli tacklade och satta under press, säger Corso till dagbladet.se.

- Vi måste forechecka högt och sätta press på dom direkt. Vet dom att vi kommer varje gång så blir det inte lika kul att spela, och man blir samtidigt trött. Det är då man gör misstag på isen.

Timrå saknar forwarden Fredrik Hynning mot Frölunda. Han har återigen fått problem med sina ljumskar. Saknas gör också den långtidsskadade backduon Pär Styf och Fredrik Sonntag.

Frölunda får tillbaka backen Ville Mäntymaa efter skada men saknar allt jämt Andreas Karlsson, Carl Klingberg och Oscar Hedman.

Hockeysverige.se