Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Riktigt skön seger"

Scanpix

Sport | 30/01/2010 21:51

Även Timrå vill verkligen vara med i racet om en slutspelsplats. Ikväll tog man en av de sista tågbiljetterna dit, då man hemmabesegrade ett blekt Linköping med 3-2. Matchvinnare blev hemmalagets kanadensare.- En riktigt skön seger för oss, säger Timrås Magnus Svensson-Pääjärvi.

Linköping verkar inte tro själva att man är kapabla att sno förstaplatsen i serien från HV71 - trots smålänningarnas överraskande förlust tidigare idag. Hur som helst visade Linköping upp sig i Timrå från sin mest bortalikbleka sida. Något som i längden inte skulle hålla mot ett hemmalag piskat att vinna.

På ren individuell klass, kunde likväl Linköping gå fram till 1-2 i den andra perioden - ett elegant kontringsmål som hemmatränaren Challe Berglund var lagom nöjd med.

- Det är precis sådär vi snackat om att vi inte ska spela mot Linköping. Deras skickliga spelare ska tycka att det är tråkigt att spela hockey, ser det ur sådär, tycker de ju att det är jättekul, säger Berglund till Canal Plus.

Måste bli bättre borta

Nåja. Särskilt mycket mer LHC-glädje blev det inte i matchen. Daniel Corso tryckte in 2-2 i mittperioden och i början av den tredje, spelade han snyggt fram landsmannen Martin Sonnenberg till 3-2. Fler mål skulle inte falla i matchen, där som sagt Linköping aldrig visade det riktiga engagemanaget. Dessutom led man av att vara utan Magnus Johansson i powerplay.

- En riktigt skön seger för oss ikväll. Vi behövde verkligen de här poängen. Nu gäller det bara att vi börjar vinna på bortaplan om vi ska klara detta. Där har det ju inte blivit många poäng tidigare, säger Magnus Pääjärvi-Svensson.

Pääjärvi syntes i poängprotokollet med ett assist och hade också ett par chanser att bli målskytt. Men själv var han inte imponerad.

- Min egen insats var väl inte jättebra direkt. Men vi vann i alla fall.

För Timrå, som är sämst i serien på bortaplan, väntar nu närmast just två bortamatcher, i det läge där man har fyra poäng upp till Frölunda på sista slutspelsplats.

Hockeysverige.se