Hadelöv nollade Luleå i derbyt

Han hade ingen bra match mot Frölunda senast, men på lördagen tog Andreas Hadelöv revansch. Med några strålande räddningar i upptakten av andra perioden lyfte han Skellefteå till en 4-0-seger mot Luleå.- Efter 2-0 kändes det avslappnat, säger målvakten.

Luleå har inte vunnit i Skellefteå Kraft Arena sedan trätobrodern tog sig upp i elitserien igen 2006. Man var inte nära att bryta den trenden på lördagen heller.

Gästerna från Norrbotten hade visserligen flera bra lägen att ta sig in i matchen i början av den andra perioden, men då stod han i vägen, den pånyttfödde Andreas Hadelöv.

Skellefteåmålvakten svarade för några helt avgörande räddningar och gav hemmalaget modet att ta tillbaka taktpinnen.

- De skapade en del chanser som jag lyckades rädda, men efter det att vi gör 2-0 kändes det ganska avslappnat, säger Hadelöv till ppv.

2-0-målet kan vara en anledning för Luleås back Johan Fransson att förlora sömn i natt. Han kladdade med pucken i egen zon när Anders Söderberg kom farande och stal trissan av honom. Skellefteås vikarierande lagkapten satte enkelt pucken bakom Mattias Modig.

Resten av matchen kontrollerade hemmalaget på ett stabilt sätt. Erik Forssell gjorde 3-0 när han fick två chanser framför Modig sent i den andra perioden. Samme center fastställde slutresultatet i tom kasse.

"Jag var besviken"

Skellefteås tränare Hans Särkijärvi gladde sig åt försvarsspelet matchen i igenom.

- Vi spelar skickligt i egen zon. Försvarsspelet med Hadelöv i spetsen är riktigt bra, berömmer han.

Andreas Hadelöv hade en tung match mot Frölunda i torsdags där han släppte in fyra mål. Nu ryckte han upp sig.

- Jag var besviken efter den matchen. Vi fick en bra start och hade kontroll, men sedan vände det och de fick några alldeles för enkla mål.

Skellefteås första målskytt i matchen var David Rundblad. Målet var 19-åringens första i elitseriens grundserie - han gjorde ett slutspelsmål i fjol.

- Han har en skalle som en hockeyspelare behöver. Trots motgångarna reser han sig och spelar riktigt bra, säger "Säcken" och syftar på den tufa kritiken mot Rundblad under JVM.

Förlusten var tung för Luleå. Laget är nu indraget i kriget kring slutspelsstrecket. Laget har bara tre poäng till godo på Frölunda och fyra på jagande Modo.