3 av 5
4 av 5
5 av 5

"Han är så ojämn att det är löjligt"

Frölunda hade chansen att rycka ifrån Modo, men misslyckades när Tony Mårtensson vände 2-3 till 4-3 för Linköping som befäste sin serieledning. Efteråt fick domaren Thomas Andersson kritik från båda lagen. "Han är så ojämn att det är löjligt", säger Joel Lundqvist.

Resultaten i stort gick Frölundas väg på torsdagen. Men inte för just dom själva. Man hade chansen att rycka till sig ett försprång på fyra poäng ner till missat slutspel - men tappade 3-2-ledning inför tredje perioden till förlust med 3-4 borta mot Linköping.

Tony Mårtensson firade stora triumfer i slutronden och sköt både 3-3 och 4-3. Båda målen kom i numerära överlägen där han var med påpassligt framför mål vid båda. Vid 3-3 i början av perioden var det Magnus Johansson som sköt från blå och Mårtensson snappade upp sargreturen och slog in pucken i ett närmast övergivet mål. På segermålet med bara dryga fem minuter kvar hittade Hlinka Mårtensson framför mål från blålinjen.

- Underbar pass av Hlinka och jag vet att han ser såna ytor, så jag försöker bara hitta en bra plats, sade Mårtensson till ppv.

Han var annars nöjd med hur laget kom underifrån och kunde vända över matchen till deras fördel efter två knackiga inledningsperioder.

- Det var två bedrövliga perioder. Vi fick bara iväg tolv skott och det är för dåligt. Det var en riktigt skön seger att få komma bakifrån så här.

Annars var det mest besk kritik mot domaren Thomas Andersson som blev snackisen efteråt och inte minst den trippingsutvisning han tog på Philip Larsen som ledde fram till Linköpings matchavgörande PP.

- Vi brukar inte kommentera domarens insats men… Han är så ojämn att det är löjligt. Det är en jämn match och så går han in och tar en petutvisning där, tyckte lagkaptenen Joel Lundqvist.

Han fick dessutom medhåll från matchvinnaren Tony Mårtensson, som nästan var ännu hårdare i sitt omdöme.

- Jag håller med. Den var grymt ojämn. "Kuben" brukar annars vara bra men idag var han otroligt dålig.

Mårtensson hade även en passningspoäng i matchen och drog ifrån i poängligan. Han står numera på 18 mål och 39 assist för 67 poäng. Fyra fler än tvåan Johan Davidsson.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.