- Foto: Scanpix

Barteckos dubbel gav FBK övertidsseger

Underläge 0-2 och totalt utspelade. Då klev Färjestads nyförvärv fram. Dick Axelsson och Lubos Bartecko såg till att föra karlstadlaget till en övertidsseger mot Djurgården. - Ibland spelar man dåligt och får poäng ändå, konstaterar lagkaptenen Sanny Lindström


Räkna inte ut Färjestad i jakten på SM-guldet. Även när laget spelar dåligt, riktigt dåligt kan det ta poäng. Det var torsdagens hemmamatch mot Djurgården ett bevis på. För trots underläge 0-2 i slutet av andra perioden lyckades värmlänningarna reda ut sina problem och övertidsbesegra Djurgården med 3-2.

Dick Axelssons psykologiska 1-2-reducering med 17 sekunder kvar av den andra perioden satte i gång kugghjulen. Dittills hade hemmalaget knappt haft en målchans och skotten efter två perioder var 33-12 i gästernas favör.

I tredje perioden ryckte Förjestad upp sig och nästan 13 minuter in i perioden kvitterade Lubos Bartecko i powerplay. Slovaken blev sedan matchvinnare när han satte 3-2 i förlängningen sedan Kyle Klubertanz blivit utvisad. Bartecko fick klubbladet på ett skott från Arto Laatikainen och styrde pucken förbi Gustaf Wesslau.

- Där ser man vad spetskompetens gör, vad det har betytt för vårt lagbygge att få in Axelsson, Bartecko och Micke Johansson, säger Färjestads lagkapten Sanny Lindström till ppv.

Tvåmålsskytten utgick skadad

Han höll med om att Färjestad gjorde en rätt platt insats, men ville inte be om ursäkt för bonuspoängen.

- Så där är det. Ibland spelar man bra utan att vinna och ibland spelar man dåligt och får poäng ändå.

Djurgårdens tränare Mikael Johansson var besviken över att hans lag inte klarade av att utnyttja sitt spelövertag, men gladdes åt spelet som laget visade upp.

- Det är en otroligt bra match av oss, men vi ska avgöra med ett 3-0-mål i andra perioden. Den sena reduceringen blir oerhört viktiog för dem.

Kristofer Ottosson gjorde Djurgårdens båda mål, men tvingades utgå med en skada.

- Han fick en smäll och det är klart att det blev ett avbräck för oss, säger Mikael Johansson.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

idag 18:46
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.