- Foto: Scanpix

Petrasek nära poängrekord

David Petrasek i HV71 satte under gårdagen ett nytt klubbrekord i mål av en back. Nu siktar han på att tangera Janne Niskalas poängrekord för backar.


David Petrasek satte HV71:s 2-1-mål i gårdagens 2-2-match mot Timrå. Därmed satte han nytt klubbrekord i mål av en back under en säsong. Målet var 33-åringens 13:e för säsongen och han raderade därmed ut rekordnoteringen som Kenneth Kennholt, Fredrik Stillman och Per Gustafsson delade på.

Med nio omgångar kvar av elitserien har veteranen ett större rekord i sikte. Han behöver bara föra tre poäng till för att tangera Janne Niskalas poängrekord för backar. Det ligger på 50 poäng.

- Jag gör ju min bästa säsong i karriären. Jag är sjukt nöjd att jag kan hålla en sån hög nivå. Det är en stor skillnad mot tidigare säsongen, då hade jag stora svackor, säger David Petrasek till jnytt.se.

Rekordsäsongen kommer lämpligt. Petraseks kontrakt går ut i vår och förhandlingsläget har inte direkt försämrats av hans produktion. Tidigare i veckan presenterade SVT uppgifter om att Petrasek och lagkamraterna Björn Melin och Stefan Liv redan skulle vara klar för spel i KHL nästa säsong. Det förnekar han själv.

- Ganska otroligt att det byggs upp sådär, att tre spelare är klara för KHL. Det påståendet är under all kritik, säger Petrasek till jnytt.se och hävdar att HV71 fortfarande finns med i diskussionerna.

- Självklart. Men jag måste tänka hur jag ska ha det. Just nu har jag ingen aning.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.