- Foto: Bildbyrån

"En av våra bästa bortamatcher"

Brynäs har segrat i alla möten med Luleå tidigare under säsongen, frågan var om man skulle gå obesegrad genom grundserien mot norrbottningarna. Ett ineffektivt Luleå, samt storspel av Jacob Markström i Brynäs kasse gav till slut Brynäs segern med 2-1. - Luleå gör en riktigt bra bortamatch, men det var vi beredd på, sa Niklas Andersén efter matchen.


Redan från första nedsläpp såg man att lagen var grannar i tabellen och att båda lagen ville in framför de båda målvakterna Mattias Modig och Jacob Markström. Trots en bättre inledning från bortalaget var det Brynäs poängkung Eero Somervuori som skulle inleda målskyttet.

- Det var mycket powerplay och boxplay. Vi borde ha satt ett mål där vi hade fyra minuters powerplay, sa Eero Somervuori när han fick sammanfatta den första perioden.

Ja, mycket spel i "special teams" blev det under den första perioden men Luleås boxplay skulle hålla laget kvar i matchen då man efter tolv spelade minuter hade fått ägna hälften av tiden i boxplay. Mads Hansen drog på sig en utvisning i slutskedet av perioden som Pär Arlbrandt utnyttjade genom att stänka dit kvitteringen.

- Händelserik, får man väl sammanfatta den. Som jag upplever det får jag en tackling i ryggen, och jag åker ut i fyra minuter, sa Pär Arlbrandt om perioden och sin utvisning innan reprisbilderna övertygade Arlbrandt om att utvisningen var rätt beslut av domaren.

"Killarna spelar fruktansvärt bra ishockey"


Andra perioden skulle bli chansfattig, men det fysiska spelet kvarstod. Brynäs skulle dock hinna med ett mål då Jörgen Sundqvist snappade upp pucken vid blålinjen och skickade iväg en projektil till 2-1 efter dryga 14 minuter spelade av perioden.

- Vi pratar mycket om grundspelet. Det är våran trygghet och vi känner oss trygga och säkra i situationerna. Vi ska försöka få lite mer struktur i spelet, sa Brynäs tränare Niklas Czarnecki inför den tredje perioden.

Tredje perioden var Luleås spelmässigt från start till slutsignalen ljöd men trots att Jacob Markström bjöd Luleå på en gratischans, flertalet ramträffar och chanser så lyckades man aldrig kvittera matchen.

- Jag tycker killarna spelar fruktansvärt bra ishockey idag, men vi får inte in pucken. Detta är en av våra bästa bortamatcher skulle jag hävda trots att vi inte vinner, sa Luleås tränare Roger Rönnberg efter matchen som trots förlusten var nöjd med lagets insats.

Brynäs tog sig genom dagens seger ytterligare ett steg närmare slutspel, medan Luleå kämpar på nere vid slutspelsstrecket för att försöka behålla sin slutspelsplats då Frölunda och Modo jagar strax efter.

- Det är en riktigt jämn match. Luleå gör en riktigt bra bortamatch, men det var vi beredd på. Vi måste bara spela enkelt, gå hårt på deras mål, sa Niklas Andersén som, trots att han blev utan poäng gjorde en bra insats på isen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Modo tappar mark
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.