- Foto: Bildbyrån

"Honken" skiter i kritiken

Johan "Honken" Holmqvist har inte levt upp till förväntningarna denna säsong. Frölundas keeper håller inte riktigt med. "Det är lätt att hacka på mig. Men det skiter jag i", säger han.


En av elitseriens bästa målvakter sett till meriterna. En av de sämsta sett till statistiken. Johan "Honken" Holmqvist har inte haft en säsong som har motsvarat förväntningarna, men vid 31 års ålder har veterankeeperns skinn vuxit sig så tjockt att han kan ignorera belackarna.

- Jag tycker jag spelat riktigt bra. Visst, någon match har varit mindre bra, men man får ändå se till hur det sett ut i vinter, och då tycker jag att jag hållit en bra nivå, säger frölundamålvakten i en intervju med sportsday.se.

- Det är lätt att hacka på mig, det är så. Men det skiter jag i.

"Honken" har en räddningsprocent på under 90 och har i snitt släppt in 2,72 mål per match. Inte i någon av kategorierna tillhör han elitseriens tio bästa målvakter. Det rör inte Johan Holmqvist i ryggen.

- Det är att vi inte vinner matcher som jag bryr mig om. Men det har sett mycket bättre ut på slutet. Mot Linköping var vi bättre fem mot fem, riktigt surt att släppa in alla fyra med en man mindre, säger han om torsdagens förlustmatch.

I kväll väntar Luleå hemma i Scandinavium. Seger där och Frölunda kan gå på OS-uppehåll med en positiv känsla och lite andrum i streckstriden.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.