Peter Forsberg har brutit måltorkan.
Peter Forsberg har brutit måltorkan. - Foto: SCANPIX

Måltorkan ett minne blott för Forsberg

Legendaren gav styrkebesked inför OS-premiären när Modo krossade Brynäs med 4-1.

Peter Forsberg har haft det tungt med målskyttet den senaste tiden, men i kvällens hemmamatch mot Brynäs släppte det äntligen. Den 36-årige legendaren gjorde sitt första mål på sex matcher och drabbningens sista mål när hans Modo vann med hela 4-1.

– Den träffar foten först och sedan klubban. Så det är lite flyt. Men jag tar vinsten och ett mål också. Jag fick avsluta med ett mål innan uppehållet så det blir perfekt, säger Forsberg som om nio dagar premiärspelar med Tre Kronor mot Tyskland i OS i Vancouver.

Det var dock gästerna som öppnade bäst och som i power play kunde spräcka nollan genom Andreas Dackell efter 8,59.

Men med hemmalagets Marco Tuokko på spelhumör var det inte mycket som Brynäs kunde göra. I mellanperioden spelade finländaren fram Dan Hinote som skickade in kvitteringen.

I den sista perioden lossnade det rejält för Modo. Minuten hade inte ens passerat innan Niklas Sundström hade gjort 2-1 i power play framspelad av Forsberg.

- Vi gör två mål i power play i sista perioden och det är det som avgör. Men jag tycker att vi var lite hetare än dem i sista och ville mer. Det betyder mer för oss än för dem eftersom vi krigar om den sista slutspelsplatsen så vi ville verkligen vinna, säger veteranen.

Minuterna därpå kunde Tuokko dryga ut ledningen innan Forsberg till slut gjorde matchens sista mål.

Modo har i och med segern åtta poäng ned till Södertälje under kvalstrecket.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.