Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Måltorkan ett minne blott för Forsberg

Peter Forsberg har brutit måltorkan.

Peter Forsberg har brutit måltorkan.

SCANPIX

Sport | 08/02/2010 22:37

Legendaren gav styrkebesked inför OS-premiären när Modo krossade Brynäs med 4-1.

Peter Forsberg har haft det tungt med målskyttet den senaste tiden, men i kvällens hemmamatch mot Brynäs släppte det äntligen. Den 36-årige legendaren gjorde sitt första mål på sex matcher och drabbningens sista mål när hans Modo vann med hela 4-1.

– Den träffar foten först och sedan klubban. Så det är lite flyt. Men jag tar vinsten och ett mål också. Jag fick avsluta med ett mål innan uppehållet så det blir perfekt, säger Forsberg som om nio dagar premiärspelar med Tre Kronor mot Tyskland i OS i Vancouver.

Det var dock gästerna som öppnade bäst och som i power play kunde spräcka nollan genom Andreas Dackell efter 8,59.

Men med hemmalagets Marco Tuokko på spelhumör var det inte mycket som Brynäs kunde göra. I mellanperioden spelade finländaren fram Dan Hinote som skickade in kvitteringen.

I den sista perioden lossnade det rejält för Modo. Minuten hade inte ens passerat innan Niklas Sundström hade gjort 2-1 i power play framspelad av Forsberg.

- Vi gör två mål i power play i sista perioden och det är det som avgör. Men jag tycker att vi var lite hetare än dem i sista och ville mer. Det betyder mer för oss än för dem eftersom vi krigar om den sista slutspelsplatsen så vi ville verkligen vinna, säger veteranen.

Minuterna därpå kunde Tuokko dryga ut ledningen innan Forsberg till slut gjorde matchens sista mål.

Modo har i och med segern åtta poäng ned till Södertälje under kvalstrecket.