Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Högdramatiskt när Frölunda knep segern

Christian Bäckman Frölundas matchhjälte.
1 av 3

Christian Bäckman Frölundas matchhjälte.

SCANPIX

2 av 3

SCANPIX

3 av 3

SCANPIX

Sport | 08/02/2010 22:56

En helt jämn match fick ett dramatiskt slut. Med bara sex skunder kvar på klockan sköt Christian Bäckman Frölunda till en viktig seger mot Luleå.- Grymt skönt att gå ikapp Luleå, säger segerskytten efter 2-1-segern.

GÖTEBORG. Striden kring slutspelsstrecket blir allt tätare. Frölunda utnyttjade chansen att gå ikapp Luleå i den sista omgången innan OS-uppehållet. Men det var inte utan dramatik som trepoängaren kammades hem.

Blott sex sekunder återstod på klockan när Christian Bäckman avgjorde med ett powerplay-mål. Bäckman fintade skott och fick två Luleåspelare att kasta sig ned, det gav fritt fram att skjuta ett högt skott som fann nätet bakom Mattias Modig.

- Det var bra trafik framför målet och jag tror aldrig att målvakten såg pucken. Många målvakter gillar att gå ned när de inte kan se något, då gäller det att få upp pucken högt, konstaterar Christian Bäckman.

Den 29-årige backen hade ett liknande läge alldeles innan målet. Den gången offrade Mats Lavander liv och lem för sitt lag när han täckte skottet med hjälmen.

- Jag vet inte direkt om jag drog lärdom av det. Man hinner sällan tänka efter i sådana situationer. Det kommer av sig självt, säger Bäckman.

Målet var inte oomstritt. Efter slutsignalen var flera Luleåspelare framme hos domaren Wolmer Edqvist och beklagade sig över vad de ansåg vara orättvis behandling.

- Jag vill inte skylla ifrån mig, men det här var en helt jämn match och vi spelar ett powerplay på hela matchen. Frölunda har fem, sade tränaren Roger Kyrö om målet som gjorde att Luleå blev ikappsprunget av Frölunda i tabellen.

Inget fagert ansikte

Frölunda utnyttjade sina numerära överlägen. Det var under ett sådant som Per-Johan Axelsson gav hemmalaget ledningen i första perioden. Den gången agerade Christian Bäckman framspelare.

- Jag är ganska nöjd med säsongen, framför allt nu på slutet när poängen har börjat komma också. Samtidigt har jag spelat i en bra omgivning också och haft mycket istid med Joel (Lundqvist) och den kedjan, menar Christian Bäckman som har vissa likheter med Frankensteins monster på grund av de stygn och den blåtira som pryder hans ansiktet.

Fler stygn kunde det ha blivit i första perioden när Riku Hahl skickade träffade sin redan utsatta lagkompis i ansiktet med en puck.

- Det var inte så hårt, men det är ju extra ömt i där i ansiktet nu och det är aldrig kul när pucken tar över tänderna, säger Christian Bäckman.

- Man har sett snyggare ut, men det blir nog bättre om en vecka när svullnaden har lagt sig.

Hur reagerade dina barn när de såg dig?

- Lilltjejen som är fem blev lite förskräckt när hon kom upp på morgonen och såg mig. Hon stod och stirrade en bra stund innan hon vågade komma emot mig, svarar Christian Bäckman innan han knallar i väg för att få stygnen bortplockade.

 

Hockeysverige.se