Christian Bäckman Frölundas matchhjälte.
1 av 3
Christian Bäckman Frölundas matchhjälte. - Foto: SCANPIX
2 av 3
- Foto: SCANPIX
3 av 3
- Foto: SCANPIX

Högdramatiskt när Frölunda knep segern

En helt jämn match fick ett dramatiskt slut. Med bara sex skunder kvar på klockan sköt Christian Bäckman Frölunda till en viktig seger mot Luleå.- Grymt skönt att gå ikapp Luleå, säger segerskytten efter 2-1-segern.


GÖTEBORG. Striden kring slutspelsstrecket blir allt tätare. Frölunda utnyttjade chansen att gå ikapp Luleå i den sista omgången innan OS-uppehållet. Men det var inte utan dramatik som trepoängaren kammades hem.

Blott sex sekunder återstod på klockan när Christian Bäckman avgjorde med ett powerplay-mål. Bäckman fintade skott och fick två Luleåspelare att kasta sig ned, det gav fritt fram att skjuta ett högt skott som fann nätet bakom Mattias Modig.

- Det var bra trafik framför målet och jag tror aldrig att målvakten såg pucken. Många målvakter gillar att gå ned när de inte kan se något, då gäller det att få upp pucken högt, konstaterar Christian Bäckman.

Den 29-årige backen hade ett liknande läge alldeles innan målet. Den gången offrade Mats Lavander liv och lem för sitt lag när han täckte skottet med hjälmen.

- Jag vet inte direkt om jag drog lärdom av det. Man hinner sällan tänka efter i sådana situationer. Det kommer av sig självt, säger Bäckman.

Målet var inte oomstritt. Efter slutsignalen var flera Luleåspelare framme hos domaren Wolmer Edqvist och beklagade sig över vad de ansåg vara orättvis behandling.

- Jag vill inte skylla ifrån mig, men det här var en helt jämn match och vi spelar ett powerplay på hela matchen. Frölunda har fem, sade tränaren Roger Kyrö om målet som gjorde att Luleå blev ikappsprunget av Frölunda i tabellen.

Inget fagert ansikte

Frölunda utnyttjade sina numerära överlägen. Det var under ett sådant som Per-Johan Axelsson gav hemmalaget ledningen i första perioden. Den gången agerade Christian Bäckman framspelare.

- Jag är ganska nöjd med säsongen, framför allt nu på slutet när poängen har börjat komma också. Samtidigt har jag spelat i en bra omgivning också och haft mycket istid med Joel (Lundqvist) och den kedjan, menar Christian Bäckman som har vissa likheter med Frankensteins monster på grund av de stygn och den blåtira som pryder hans ansiktet.

Fler stygn kunde det ha blivit i första perioden när Riku Hahl skickade träffade sin redan utsatta lagkompis i ansiktet med en puck.

- Det var inte så hårt, men det är ju extra ömt i där i ansiktet nu och det är aldrig kul när pucken tar över tänderna, säger Christian Bäckman.

- Man har sett snyggare ut, men det blir nog bättre om en vecka när svullnaden har lagt sig.

Hur reagerade dina barn när de såg dig?

- Lilltjejen som är fem blev lite förskräckt när hon kom upp på morgonen och såg mig. Hon stod och stirrade en bra stund innan hon vågade komma emot mig, svarar Christian Bäckman innan han knallar i väg för att få stygnen bortplockade.

 

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.