Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Från poängkung till gnuggare

Bildbyrån

Sport | 09/02/2010 14:30

Bartecko byter roll inför OS.

Lubos Bartecko har varit Färjestads stora poängplockare sedan han kom till klubben från schweiziska Bern förra månaden. Efter gårdagens förlust mot Skellefteå kliver forwarden emellertid in i telefonkiosken och byter outfit - både bokstavligt och symboliskt talat.

Nu beger han sig till Vancouver för att företräda Slovakien i OS. Därmed går han från att vara den firade poänggöraren till att bli en brunkare.

- Det kommer bli helt annorlunda. Vi kommer ha spelare som Hossa, Gaborik, Demitra, Stumpel, säger Lubos Bartecko till nwt.se men tillägger också att det finns grundläggande likheter mellan rollerna:

- Min roll kommer vara samma som här ändå, gå ut och göra allt för att laget ska vinna. Oavsett om det handlar om att göra mål, passa, vinna närkamper eller täcka skott. Även om jag inte kommer få lite mycket istid så ser jag verkligen fram emot det.

Turneringen i Vancouver blir Barteckos tredje olympiad. Han var med i Salt Lake City 2002 såväl som i Turin för fyra år sedan.

Hockeysverige.se