1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Treårskontrakt för het Ölvestad

Djurgården har skrivit ett treårskontrakt med veteranen Jimmie Ölvestad. Inte konstigt efter den pågående succésäsongen. ”Jag har inte ens lyssnat på andra erbjudanden”, säger stjärnan.


Jimmie Ölvestad har imponerat stort denna säsong. Han leder Elitseriens plusminus-liga överlägset med +24 och har gjort 28 poäng, 15 mål och 13 assists på 44 matcher. Nu har han skrivit på ett nytt kontrakt till och med säsongen 2012/2013.

- Det känns som att klubben har något riktigt bra på gång och jag vill vara med på den resan, säger Jimmie Ölvestad till klubbens hemsida.

- Efter förra säsongen var det många som tvivlade på min förmåga, även jag själv började grubbla lite, så det känns skönt att bevisa att jag kan spela hockey på den här nivån.

Trots succésäsongen fanns det inget alternativ för den FoC Farsta-fostrade forwarden som fyller 30 år om en vecka.

- Jag har inte ens lyssnat på andra erbjudanden. KHL är inte aktuellt för mig av familjeskäl och här i Sverige är det bara Djurgården som gäller.

Ölvestad gör nu sin nionde säsong i Djurgården. På 416 matcher i klubben har han gjort 128 poäng, 57 mål och 71 assists. Han vann SM-guld med klubben 2000 och 2001.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.