Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Treårskontrakt för het Ölvestad

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 09/02/2010 15:03

Djurgården har skrivit ett treårskontrakt med veteranen Jimmie Ölvestad. Inte konstigt efter den pågående succésäsongen. ”Jag har inte ens lyssnat på andra erbjudanden”, säger stjärnan.

Jimmie Ölvestad har imponerat stort denna säsong. Han leder Elitseriens plusminus-liga överlägset med +24 och har gjort 28 poäng, 15 mål och 13 assists på 44 matcher. Nu har han skrivit på ett nytt kontrakt till och med säsongen 2012/2013.

- Det känns som att klubben har något riktigt bra på gång och jag vill vara med på den resan, säger Jimmie Ölvestad till klubbens hemsida.

- Efter förra säsongen var det många som tvivlade på min förmåga, även jag själv började grubbla lite, så det känns skönt att bevisa att jag kan spela hockey på den här nivån.

Trots succésäsongen fanns det inget alternativ för den FoC Farsta-fostrade forwarden som fyller 30 år om en vecka.

- Jag har inte ens lyssnat på andra erbjudanden. KHL är inte aktuellt för mig av familjeskäl och här i Sverige är det bara Djurgården som gäller.

Ölvestad gör nu sin nionde säsong i Djurgården. På 416 matcher i klubben har han gjort 128 poäng, 57 mål och 71 assists. Han vann SM-guld med klubben 2000 och 2001.