Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Klart att andra klubbar fått upp ögonen"

Scanpix

Sport | 11/02/2010 12:35

Hannu Pikkarainen är eftertraktad efter succén i elitserien, men Modo tänker kämpa för att behålla honom.

Hannu Pikkarainens poängsuccé i elitserien har gjort honom till en eftertraktad spelare. Härom dagen rapporterade Sportbladet att Frölunda nu försöker locka Modos fyndvärvning till Göteborg. Det ser Modos sportchef Fredrik Andersson som fullt naturligt.

- Jag tycker inte att det är något konstigt med det. Hannu har varit en av våra bästa spelare den här säsongen och det är klart att andra klubbar fått upp ögonen för honom. Det är nog inte bara Frölunda som vill ha Hannu i sitt lag, kommenterar han för allehanda.se.

Fredrik Andersson har redan inlett samtal med finländaren. Han tror att det finns en god möjlighet att han blir kvar i Örnsköldsvik.

- Jag tycker att samtalen känts positiva. Han har säkert fått anbud från andra klubbar och vi vet ju att lag som Frölunda och HV 71 har större ekonomiska muskler än oss. Det gäller att vi är bättre på saker runt omkring, på sidan om ishockeyn.

- Vi ska göra allt som står i vår makt för att Hannu ska stanna, säger Fredrik Andersson.

Hannu Pikkarainen värvades från HIFK Helsingfors inför säsongen. Han har svarat för tio mål och 37 poäng i elitserien och har därmed slagit poängrekordet för backar i Modo.

Hockeysverige.se