Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mattsson lämnar Färjestad

Bildbyrån

Sport | 11/02/2010 14:48

Jesper Mattsson spelar inte vidare i Färjestad efter säsongen. Efter sex framgångsrika år i klubben återvänder han till Malmö och har redan nu skrivit på sitt nya kontrakt. - Jesper hade ett optionsår kvar med FBK men han valde att säga upp den möjligheten för att i stället spela hos oss, säger sportchefen Peo Larsson.

Det blir inte mer än sex säsonger i Färjestad för rutinerade Jesper Mattsson. Efter säsongen återvänder han hem till Malmö och skippar det optionsår han hade kvar på kontraktet med Färjestad.

- Vi är mycket glada att Jesper bestämt sig för att spela i Malmö Redhawks igen. Jesper hade ett optionsår kvar med FBK men han valde att säga upp den möjligheten för att i stället spela hos oss, säger sportchefen Peo Larsson till Malmös hemsida.

34-åringen har haft en lyckad karriär efter flytten från Malmö och varit högst delaktig i att laget vunnit SM-guld både 2006 och 2009, något som fördubblat skåningens guldskörd i svensk hockey.

Så sent som förra säsongen gjorde han sin poängmässigt bästa elitseriesäsong någonsin med 38 poäng. I vinter har han svarat för tre mål och 23 assist på 45 matcher och blir ett viktigt tillskott för Malmö nästa säsong - oavsett man spelar i Elitserien eller Allsvenskan.

- Vi ser Jesper som en stor ledare förutom att han är en mycket bra hockeyspelare. Han kommer att med sin rutin leda och lära våra unga spelare, säger tränarduon Göran Karlström och Robert Olsson.

Hockeysverige.se