Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ljumskproblemen sätter stopp för "Salles" karriär

Bildbyrån

Sport | 11/02/2010 19:22

Modo-forwarden Andreas Salomonson tvingas lägga skridskorna på hyllan.

Sedan sommaren 2008 har Andreas Salomonson ständigt dragits med ljumskproblem. Nu står det klart att en comeback på elitnivå är omöjlig.

– Klart det är bedrövligt att tvingas sluta på det här sättet, säger Salomonson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Samtidigt är jag tacksam över hur mycket jag fått vara med om. Tacksam inte minst över hur min moderklubb Modo Hockey ställt upp och för alla lojala och trogna fans.

Modos läkare Kim Thorsen förklarar att det var i samband med ett fystest som "Salle" slet sönder en muskel i sin vänstra ljumske.

– Skadan har inte gått att sy ihop, något man heller inte i de flesta fall behöver göra. Andra muskler brukar kompensera det hela, men i Salles fall har det inte blivit så. Han har i stället fått smärta bara av att promenera eller åka skridskor med barnen, säger Thorsen.

Andreas Salomonson har två SM-guld på meritlistan, 2001 med Djurgården och 2007 med Modo. Han har även spelat i NHL där han representerade New Jersey Devils och Washington Capitals.

I Tre Kronor har "Salle" spelat två VM, det sista 2004 då Sverige föll i finalen mot Kanada.