Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brynäs nyckelback skriver treårskontrakt

Scanpix

Sport | 12/02/2010 15:37

Lars Jonsson stannar i Gävle.

Brynäs fortsätter att göra klart med nyckelspelare. På onsdagen belönades Jonathan Granström med ett nytt kontrakt och på torsdagen såg sportchefen Michael Sundlöv till att säkra den långtidsskadade backen Lars Jonssons kontrakt med tre år.

Landslagsbacken skar sig illa på en motståndarskridsko i mötet med Luleå 10 oktober och kommer att missa hela säsongen.

- Den här säsongen blev som den blev, men det ska bli jättekul att komma tillbaka och spela i laget nästa säsong. Det känns skönt att ha ett längre kontrakt, och veta vad man har att satsa på de kommande säsongerna, säger Lars Jonsson i ett pressmeddelande.

Michael Sundlöv är glad över att klubben får behålla 28-åringen, som var en av backarna med mest istid i hela elitserien innan den ödesdigra skadan.

- Lasse är en av våra ledande spelare som också kommer att ha stor betydelse för Brynäs framtid. Lasses främsta styrkor är det kreativa och offensiva spelet på backsidan, och han spelar mycket power play. Men, han tar även en del i det defensiva spelet och spelar box play. Det känns bra att vi nu ska ha honom kvar i ytterligare tre säsonger, säger Sundlöv.

Borlängesonen har gjort tio mål och 25 poäng på 61 matcher sedan han återvände till Sverige efter två säsonger i Philadelphia Flyers organisation.

Hockeysverige.se