- Foto: Scanpix

Brynäs nyckelback skriver treårskontrakt

Lars Jonsson stannar i Gävle.


Brynäs fortsätter att göra klart med nyckelspelare. På onsdagen belönades Jonathan Granström med ett nytt kontrakt och på torsdagen såg sportchefen Michael Sundlöv till att säkra den långtidsskadade backen Lars Jonssons kontrakt med tre år.

Landslagsbacken skar sig illa på en motståndarskridsko i mötet med Luleå 10 oktober och kommer att missa hela säsongen.

- Den här säsongen blev som den blev, men det ska bli jättekul att komma tillbaka och spela i laget nästa säsong. Det känns skönt att ha ett längre kontrakt, och veta vad man har att satsa på de kommande säsongerna, säger Lars Jonsson i ett pressmeddelande.

Michael Sundlöv är glad över att klubben får behålla 28-åringen, som var en av backarna med mest istid i hela elitserien innan den ödesdigra skadan.

- Lasse är en av våra ledande spelare som också kommer att ha stor betydelse för Brynäs framtid. Lasses främsta styrkor är det kreativa och offensiva spelet på backsidan, och han spelar mycket power play. Men, han tar även en del i det defensiva spelet och spelar box play. Det känns bra att vi nu ska ha honom kvar i ytterligare tre säsonger, säger Sundlöv.

Borlängesonen har gjort tio mål och 25 poäng på 61 matcher sedan han återvände till Sverige efter två säsonger i Philadelphia Flyers organisation.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.