Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ännu en tung DIF-bricka förlänger

Bildbyrån

Sport | 12/02/2010 17:30

Jimmie Ölvestad gjorde det förra veckan. Nu var det Marcus Ragnarssons tur att förlänga kontraktet med Djurgården och köra vidare en säsong till.

DIF-kaptenen har gjort fem mål och totalt 20 poäng på 37 matcher under säsongen och lär inte komma upp i fjolårets siffror i varesig mål (12) eller poäng (37), men har samtidigt fått se sitt lag gå betydligt bättre i år och haft betydligt mer avlastning på backplats än under förra säsongen.

Han snittar fortfarande mest istid i Djurgården (23 minuter per match), men har minskat snittet med tre minuter från fjolåret.

Och det är att hockeyn blivit het i Stockholm igen, med Djurgården på tredje plats i serien, som är en av anledningarna till att 38-åringen väljer att skriva på nytt kontrakt.

- Ser man till säsongen som har varit har det gått bra för laget och det är bra drag på matcherna. Det är bra drag kring hockeyn i Stockholm och det skrivs och pratas mycket om Djurgården. Det är kul och det känns som att vi har något på gång och att det kan bli riktigt bra framöver, säger Ragnarsson i ett pressmeddelande.

Ragnarssons plus/minus-statistik har också ändrat sig rejält från förra säsongen men gått åt motsatt riktning mål/poäng.

Närmare bestämt en ökning från -12 till +15.

- Det känns bra att ha gjort klart med Marcus till nästa säsong. Han är inte bara en mycket bra back utan har ger också trygghet till andra spelare och är en ledare både på och utanför isen, säger sportchefen Janne Järlefelt.

Hockeysverige.se