Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tvillingarna Abbott nobbar KHL

Tackar nej till landslagsspel.
1 av 2

Tackar nej till landslagsspel.

Bildbyrån

29. Chris Abbott, Luleå.
2 av 2

29. Chris Abbott, Luleå.

Bildbyrån

Sport | 15/02/2010 10:39

En KHL-klubb presenterade ett kontraktsförslag för Luleås tvillingduo Cam och Chris Abbott. De lyssnade, men nobbade anbudet.

Enligt Norrbottens-Kuriren fick tvillingarna Cam och Chris Abbott kontraktsförslag från en rysk klubb i penningstinna KHL. Men nobbade.

- Både jag och Cam och Chris kontaktades av den ryska klubben, men jag kan inte gå in på några detaljer annat än att bekräfta att det fanns ett intresse. De erbjöds marknadsmässigt bra kontrakt sett med KHL-mått. Det var ett bra erbjudande, men de vill stanna i Luleå Hockey, säger agenten Harald Lone till kuriren.nu.

Tvillingarna Abbott skrev ett tvåårskontrakt med Luleå inför säsongen. Om det innehåller några slags klausuler förtäljer inte historien, men kanadensarna har i alla fall för avsikt att stanna i Norrbotten även nästa säsong.

- Jag vet att både Chris och Cam är ärliga och raka i sina beslut. De vill avsluta sitt uppdrag i Luleå innan de ger sig in på något annat. Sedan får vi se vad som händer när kontraktet går ut med Luleå, säger Harald Lone.

Cam och Chris Abbott värvades till Luleå från Rögle efter säsongen. De skulle ge Luleå den spetskompetens man blev av med när Linus Omark och Johan Harju försvann till Ryssland. Efter en stark höstsäsong har bröderna mattats. De ligger tvåa respektive trea efter Pär Arlbrandt i Luleås interna poängliga.

- Vi trivs väldigt bra i klubben, men jag kan bara tala för mig själv och jag känner att jag inte fått ut min fulla kapacitet. Det finns mer att hämta. Nu är det fullt fokus på att gå till slutspel, säger Cam Abbott.

Hockeyligan.se