1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

Rönnberg ersätter Mårts

I sommar ska Pär Mårts ersätta Bengt-Åke Gustafsson som förbundskapten i Tre Kronor. Den som ersätter Mårts i J20-landslaget sägs vara Luleås tränare Roger Rönnberg.


Till sommaren ersätter Pär Mårts förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson i Tre Kronor. Det har länge spekulerats i vem som ska ersätta Mårts i J20-landslaget. Det mest frekventa namnet i ryktena har varit Luleås tränare Roger Rönnberg, som bland annat assisterade Torgny Bendelin under JVM i Leksand/Mora 2006/07.

Nu påstås det vara klart att Rönnberg kommer att efterträda Mårts. Norrbottens-Kuriren hänvisar i dag till källor som hävdar att en överenskommelse redan finns på plats mellan Svenska ishockeyförbundet och Luleåtränaren. Expressen har tidigare skrivit samma sak.

- Skulle jag kommentera alla spekulationer skulle jag bara spä på ryktesspridningen, säger han i en kommentar till kuriren.nu.

- Jag vill lägga all fokus på Luleå Hockey nu.

Roger Rönnbergs kontrakt med Luleå går ut efter säsongen. En tänkbar ersättare till Rönnberg och hans kollega Roger Kyrö är Almtunatränaren Jonas Rönnqvist. Den före detta Luleåcentern är en av de mest eftertraktade tränarna i Sverige på grund av de framgångar han har lotsat Almtuna till.

Enligt kuriren.nu kan en tänkbar lösning för Luleå vara att återförena Rönnqvist med den tidigare tränarkollegan Thomas "Bulan" Berglund. Duon tränade Piteå ihop innan Rönnqvist tog över Almtuna. Berglund är numera tränare för Luleås framgångsrika J20-lag.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!