Brynäs närmare slutspel

Med Timrå och Modo flåsande i nacken och vinnare på torsdagen var det ack så viktigt för Brynäs att inte tappa mot Rögle på hemmaplan. Det gjorde man inte heller och såg till att ha fortsatt gott om andrum i slutspelsjakten. - Jag är lättad över att vi fick tre poäng. Det är så tätt där just nu att varje poäng är så otroligt viktigt, säger målvaktsstjärnan Jacob Markström.

Brynäs har fortfarande sju poängs avstånd ner till Modo och åtta till Timrå, lagen närmast utanför slutspelsplats. Detta sedan man valt att inte se till att direkt blanda sig i den där striden via förlust när de jagande lagen vann.

Brynäs vann, till slut, sin match hemma mot Rögle med 5-2 och höll sitt avstånd. Sju poäng känns dessutom bra mycket mer tryggt med tre omgångar kvar än med fyra kvar, trots att avståndet är detsamma i poängmängd som inför omgången.

Men man gjorde ingen bra match alls och startade framförallt dåligt.

- Vi kom ut och spelade inte alls bra i första perioden. Sen spelade vi bättre, men det blev ändå onödigt jämnt, sade Jacob Markström till ppv.

Markström släppte in en lätt 2-2-puck när hans tidigare JVM-polare Simon Hjalmarsson sköt ett inte alltför vasst skott från distans.

- Det får jag ta på mig, förklarade Markström.

Men därefter fick Brynäs snabbt utdelning. Det tog bara 24 sekunder innan Magnus Kahnberg, direkt efter tekning i offensiv zon, snärtade in 3-2. Hans andra mål i matchen sedan han dunkat in 2-1 i powerplay i andra perioden.

Två minuter efter 3-2 tryckte Jörgen Sundqvist in ett hårt backskott till 4-2 och ytterligare fyra minuter senare gjorde Juuso Hietanen ett liknande mål när han fastställde slutresultatet.

- Jag är lättad över att vi fick tre poäng. Det är så tätt där just nu att varje poäng är så otroligt viktigt, sade Jacob Markström.

Förlusten för Rögle innebar att man nu också i praktiken är klara för kvalseriehockey.

Hockeysverige.se

/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.