Mattias Modigs tabbe kostade Luleå segern.
Mattias Modigs tabbe kostade Luleå segern. - Foto: BILDBYRÅN

Dyrbar målvaktstavla av Modig

Luleå var tvunget att vinna. Då knöt sig det offensiva spelet. Laget tappade viktiga poäng i streckstriden efter att målvakten Mattias Modig tappat in matchens enda mål mot Djurgården.- Vi får inget grepp om matchen, säger Luleås tränare Roger Rönnberg.


Slutspelsplatsen håller på att rinna Luleå ur händerna. Laget har bara tagit tre poäng på de sex senaste omgångarna och efter lördagens förlust mot Djurgården ser det riktigt dystert.

För trots 34 skott mot Gustaf Wesslau lämnade norrbottningarna hemmamatchen utan att göra mål. Till råga på det avgjordes matchen på en målvaktstavla av den egne keepern Mattias Modig.

9.50 var spelat av den andra perioden när Modig tappade in Patric Cehlins rätt omärkvärdiga skott från höger.

- Han fipplar med pucken. Det är inget jätteskott, men den går in och det var skönt, säger målskytten till ppv.

"En sjuk räddning"

Kort innan Modigs valhänta ingripande hade Pär Arlbrandt ett jätteläge att ge Luleå ledningen. Han fick en utmärkt passning från Niklas Olausson och skulle bara hänga in pucken i öppen kasse när Gustaf Wesslau kastade sig fram och räddade på Stålmannen-manér.

- Det finns dåliga avslut och sedan finns det otur, men det där var inget dåligt avslut. Det är en sjuk räddning, säger Arlbrandt.

Luleå skapade en del chanser i tredje perioden, men Gustaf Wesslau stod pall för hemmalagets tryck. Nollan var djurgårdsmålvaktens andra den här säsongen.

- Det studsar min väg i dag. Hela laget spelar bra och alla offrar sig därute, säger Wesslau.

Medan Djurgården slåss om tredjeplatsen i tabellen går Luleås ovissa streckkamp vidare. Laget har avhängda Södertälje hemma i Coop Arena i nästa match. Då finns det inget utrymme för nya misstag.

 

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

1 timme sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

1 timme sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

1 timme sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

1 timme sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

2 timmar sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.