Oscar Lindberg var med om mycket i kväll.
Oscar Lindberg var med om mycket i kväll. - Foto: SCANPIX

"De jagar vår 91:a som galningar"

Oscar Lindberg hann vara med om mycket på lördagen. Först gjorde han sitt första elitseriemål, sedan sänkte han Södertäljestjärnan Linus Klasen med en tackling som fick hela matchen att urarta. - De jagar honom som galningar, säger tränaren Hans Särkijärvi om upptrappningen till en av elitseriehistoriens mest utvisningsrika match.


260 utvisningsminuter låg det tidigare rekordet på. Det rök nästan på lördagen. I mötet mellan Södertälje och Skellefteå landade antalet utvisningsminuter på 259.

Allt tog sin början i den andra perioden. Skellefteås juniorforward Oscar Lindberg, som hade gjort sitt första elitseriemål i den första perioden, delade ut en rejäl propp på Södertäljestjärnan Linus Klasen, som tvingades avbryta matchen med en skada i axel- eller nyckelbenstrakten.

Det skapade heta känslor hos hemmalaget. Först var Per Hallin framme och viskade några inte alltför trevliga ord i örat på Lindberg. Därefter blev Skellefteåforwarden attackerad av SSK-backen Fredrik Svensson.

Då tog det hus i helsicke. Inte mindre än åtta spelare var inblandade i slagsmålen som tog vid. Mest aktiva var JVM-polarna Lukas Kilström och Martin Lundberg som bjöd upp till en ordentlig dans med en långvarig slagväxling.

"Piteå-Foppa" tvåmålsskytt

Totalt åtta spelare fick match penalty och kan räkna med avstängningar framöver. Men domarna Christer Lärking och Mikael Sjöqvist lyckades inte få allt rätt. Exempelvis registrerades aldrig någon match penalty på Lukas Kilström, en av de mest aktiva i bråket.

- De fick absolut inte allt rätt. Det var vissa spelare som knappt rörde varandra som inte fick spela mer och det var vissa som slogs som fick spela vidare, säger SSK-forwarden Fredric Andersson till ppv.

Hans Särkijärvi, tränare för Skellefteå, var inte nöjd över hur SSK:s spelare agerade gentemot Oscar Lindberg.

- De började jaga vår lilla 91:a som galningar, det var det som utlöste det, menar han.

Jätteslagsmålet sög energin ur matchen - och framför allt hemmalaget. SSK lade sig platt och tillät Skellefteå att köra över dem. 7-2 stannade segersiffrorna vid sedan Johan Forsberg blivit tvåmålsskytt.

I och med förlusten är Södertälje helt klart för spel i kvalserien.

 

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Sävinger gör debut i landslaget

Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

2 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

2 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

3 timmar sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.