Luleå vann över Frölunda

Matchen mellan Luleå och Frölunda slutade med 2-1 och vinst för hemmalaget. (TT)

Matchen mellan Luleå och Frölunda slutade med 2-1 och vinst för hemmalaget Luleå. Mats Lavander och Daniel Olofsson gjorde målen för Luleå. Det var en jämn och underhållande match som Luleå till att börja tog ett visst grepp om tack vare ett ledningsmål i första perioden.

Sedan stångades lagen länge i mittzonen, och bjöd på fint försvarsspel som gjorde att de riktigt vassa målchanserna blev få. I mitten av andra perioden gjorde dock Frölundaförsvaret en miss och Luleå kunde anfalla fyra mot en, och öka på ledningen till 2-0.

Resten av matchen flyttade Frölunda upp sitt spel och Luleå sattes under hård press.

När slutrundan inleddes reducerade Göteborgslaget till 2-1, och tog sedan över spelet totalt, men lyckades inte kvittera.

Golfstjärnan opererad – missar major

Han är främste svenske poänggöraren

Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.