Henri Laurila öppnade målskyttet. - Foto: BILDBYRÅN
Christian Söderström såg till att Skellefteå fick med sig två poäng borta mot Modo. - Foto: BILDBYRÅN
Poängräddaren klappas om av sina lagkamrater.
Poängräddaren klappas om av sina lagkamrater. - Foto: BILDBYRÅN

Högdramatik när Modo tappade poäng

Peter Forsberg såg ut att bli matchhjälte. Men då stegade SAIK:s Christan Söderström fram och slog till med enbart en sekund kvar.

Det bjöds på högdramatik på Fjällräven Center när det poängstörstande Modo tog emot Skellefteå AIK. Med endast sekunden kvar av den sista perioden tryckte bortalagets Christian Söderström in matchens sista mål och tog tillställningen till förlängning.

Dessförinnan hade hemmalaget tagit ledningen två gånger om. Efter en mållös första halvlek var det Henri Laurila, framspelad av Andreas Molinder och Oscar Steen, som öppnade målskyttet 10.34 in i den andra perionden.

Kvitteringen skulle dock komma när Erik Forsell med lite mindre än två minuter kvar av mellanperioden fick pucken bakom Roman Malek i hemmakassen.

Med sitt elfte mål för säsongen återgav storstjärnan Peter Forsberg Modo ledningen. Men vad hjälpte det när Söderström ändå skulle kvittera efter 59.59 minuters spel? Domaren fick till och med kontrollera att målet hade gjorts innan slutsignalen, vilket det hade gjorts.

Den efterföljande femminutersförlängningen slutade mållös vilket innebär att slutresultatet skrevs till 2-2.

Hemmalagets tränare var naturligtvis väldigt bitter över poängförlusten.

- Det är mycket stora poäng. Mycket dramatik. Besviken solklart. Vi spelar inte så bra som jag hade väntat mig. Mycket nervöst med pucken, sen en bra motståndare som gjorde det svårt för oss att spela med pucken, förklarade Aravirta. Men det är bara acceptera och gå vidare, säger Hannu Aravirta till Canal Plus direkt efter matchen.

Modo ligger i och med segern väldigt illa till. Vinner Luleå i morgon går de förbi Modo med en poängs marginal.

/
/
/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.