Jonathan Hedström tror inte på Modo.
Jonathan Hedström tror inte på Modo. - Foto: BILDBYRÅN

"Vi och Frölunda klarar det"

Luleå gjorde vad man skulle ikväll och höll slutspelsdrömmen levande via seger med 3-0 mot Södertälje. Och det med en Jonathan Hedström som var mer delaktig än vanligt för norrbottningarna. - Det blir vi och Frölunda som går till slutspel, tippar den forne landslagsspelaren.


LULEÅ. Södertälje åkte upp till Luleå med elva man, en halv elitserietrupp, frånvarande av olika anledningar - allt från sjukdomar, skador och diverse mer eller mindre välbedömda avstängningar efter fighten mot Skellefteå senast. Mot Luleå skulle det dessutom fightas igen, då Mikael Lidhammar gjorde upp med Södertäljes Fredrik Andersson i mittperioden.

- Det är som det är. Men jag trodde vi var klara med kramandet nu, men tydligen inte, muttrar en irriterad Peter Popovic på presskonferensen efter matchen.

Mot Luleå var hans SSK annars med hyggligt, detta mot ett nervöst hemmalag med hög felprocent i passningarna och avsluten.

- Det var lite stela handleder, främst i första perioden. Sedan tar vi över rejält i andra, säger Luleås Roger Kyrö.

Hurvida det de facto är en prestation att halvknappt vinna mot elitseriens b-betonade nästjumbo i en måstematch, kan diskuteras. Klart är i alla fall ett en kedja i Luleå höjde sig över mängden - den med Pär Arlbrandt, Niklas Olausson och en Jonathan Hedström, som faktiskt visade livstecken.

- Det här var nog "Jontes" bästa match för säsongen. Jag ser ingen anledning till att de tre inte ska fortsätta ihop, menar Kyrö.

Tror på Luleå - och Frölunda

I omklädningsrummet efter matchen var i alla fall Hedström nöjd med situationen. Både det som hände ikväll och igår.

- Givetvis jublade man en del då Skellefteå kvitterade igår. Det känns kanonbra att vi har fått en andra chans att ta oss till slutspel. Det är inspirerande, säger han till hockeysverige.se.

Det såg ju nästan ett tag ut som att David Rundblad åkte ur målchansen, vad tänkte du då?

- Man vet aldrig med Rundblad, hehe. Han är ju oerhört kylig och lurig med pucken. Det kan gå fel för honom bakåt då ibland också, men nu blev det ju bra.

Men ärligt, bättre än så här måste det väl bli för att vinna mot Rögle på torsdag?

- Ja, det kommer att bli en svår match och vi måste upp, helt klart. De är i en situation där de har allt att vinna mot oss egentligen, men så måste vi se det också. Men vi ska inte känna någon press heller tycker jag, utan bara gå ut och gnugga på.

- Men som alltid annars lär det bli powerplay och boxplay som avgör mot dem.

Hedström har som väntat fått sina rubriker i vinter - men inte alls på grund av bra spel, utan för ett slagsmål mot Skellefteå och att han nästan fick kicken av Luleå vid övergångsdeadline. Ikväll kom hans blott andra mål för säsongen.

- Det här var en av mina klart bästa matcher i år och det kändes bra. Det är kul att spela med Olausson och Arlbrandt. De hittar varandra förjäkligt bra, så det gäller bara att vara på rätt ställe med klubban ibland.

I och med Frölundas nederlag mot Timrå, är det nu fyra lag som slåss om två slutspelsplatser. Och Jonathan Hedström tror sig sitta på facit på hur dramat utfaller.

- Det blir vi och Frölunda som går till slutspel. Så blir det.

Den som lever på lördag får se.

 

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.