Den tuffe backen vänder nog hem till Sverige till nästa säsong.
1 av 2
Den tuffe backen vänder nog hem till Sverige till nästa säsong. - Foto: Bildbyrån
Och då vill han dra på sig Färjestad-tröjan igen.
2 av 2
Och då vill han dra på sig Färjestad-tröjan igen. - Foto: Scanpix

Frögren vänder nog hem

I sommar går hans kontrakt med Toronto Maple Leafs ut. Då lär backen Jonas Frögren flytta hem till Karlstad och spela för Färjestad igen.


- Jag vill spela klart här och komma hem innan jag tar något beslut. Men Färjestad har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger den tuffe backen till Värmlands Folkblad och tillägger att det skulle vara svårt att spela för någon annan klubb i Sverige.

29-åringen från Ludvika har nio A-lagssäsonger bakom sig i Färjestad, dit han kom redan som 15-åring. Han fick NHL-kontrakt med Toronto efter sin insats i Kanada-VM 2008. I fjol blev det 41 matcher för Maple Leafs, men den här säsongen har han enbart fått hålla till i farmarlaget Toronto Marlies i AHL.

- Det var ganska väntat redan innan jag åkte hit. Toronto har värvat många och bra backar och jag visste att det skulle bli tufft. Redan när jag åkte hit i fjol hoppades jag att jag skulle få spela någon NHL-match, då blev det 40. Det var ett äventyr jag ville ha, det har jag fått i AHL och NHL, säger han till vf.se.

Den här säsongen har Jonas Frögren gjort tio poäng (3+7) på 53 matcher för Toronto Marlies.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

1 timme sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

3 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

3 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.