1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

"Säker på att de äldre trycker på knappen"

HV71 har visat tveksam form efter OS-uppehållet. Fem poäng på fem matcher imponerar inte av ett lag som ska kliva in i SM-slutspelet som stor guldfavorit jämte Linköping.


Allt om avgörandet hittar du här

Forwarden Mattias Tedenby, som nominerades till årets rookie på onsdagen, är en av få HV-spelare som har visat form efter OS. Han är inte orolig över den negativa formkurvan.

- Vi vet ju vad vi kan i gruppen, det handlar bara om att vi plockar fram det. När vi gör det har vi inget att vara oroliga över, säger han till jnytt.se.

- Jag är säker på att de äldre trycker på knappen när slutspelet drar igång. Så såg det ut förra året också i slutet men då vaknade alla när det hettade till. Vi får gå in och göra två bra matcher av de som är kvar.

Kvällens hemmamatch mot Färjestad har bra förutsättningar att ge en bra start. HV71 har haft osedvanligt enkelt för Karlstadlaget den här säsongen. Fyra raka segrar och förkrossande 24-4 i målskillnad har det blivit.

- Vi brukar spela bra mot Färjestad så det gäller att vi kommer in med ett stort självförtroende igen. Det är två lag som verkligen har allt att kriga för och vi vill ju bli etta. Det kommer bli slutspelskaraktär över matchen, tror Mattias Tedenby.

HV71 kommer till spel utan André Petersson, Simon Önerud och Johan Lindström. Däremot är viktiga backduon David Petrasek och Pasi Puistola tillbaka efter skada respektive sjukdom.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!