- Foto: Bildbyrån

En poäng räckte för Timrå

Timrås önskan går i uppfyllelse. På lördag spelar laget en helt avgörande match mot Luleå om vilket lag som tar den sista slutspelsplatsen. - Det känns fantastiskt härligt, säger lagkaptenen Pär Styf efter 2-2 mot Djurgården.


Timrå har varit borträknat från slutspelsstriden under större delen av säsongen. Sent omsider har laget emellertid vaknat till och gjort en heroisk push mot slutspel.

På torsdagen såg möjligheten att ta sig vidare ut att gå om intet. Trots mängder med kvalitetschanser i hemmamötet med Djurgården hade laget enorma problem att få pucken i mål.

Inför den tredje perioden hade man underläge 1-2, men ett tidigt powerplay blev lösningen på problemet. Med Mathias Tjärnqvist i syndabåset sköt Petr Caslava ett skott som Björn Svensson styrde förbi en storspelande Stefan Ridderwall.

Det målet blev det sista i matchen och gör att Timrå nu spelar en helt avgörande match om den sista slutspelsplatsen mot Luleå i Coop Arena på lördag. Det faktumet förändrades inte av att Luleå avgjorde sin bortamatch mot Rögle efter förlängning.

"Räddar för mycket puckar"

- Vi måste vinna däruppe så det är same same but different, sade Timråtränaren Charles Berglund till Canal Plus efter att ha fått beskedet om Luleås segermål.

"Challe" var nöjd med sitt lags insats, men hade gärna sett att motståndarna hade spelat lite sämre.

- Den där jävla Ridderwall, han räddar ju för mycket puckar, skrockade han med hänvisning till Djurgården målvakt som stoppade 36 av 38 skott.

Timråtränaren erkände också att han försökte sinka matchen i E.on Arena för att kunna spela på resultatet från Ängelholm och eventuellt ta ut målvakten om det skulle ha behövts.

- Jag kom ut för sent, men då hade de redan släppt pucken. Sedan var det tydligen något strul i Ängelholm så deras match kom efter våran i alla fall. Min taktik fungerade inte.

På lördag måste taktiken fungera. Annars är Timrås säsong över.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!