Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"De är mycket tveksamma"

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 17/03/2010 15:28

De värvades som pådrivare inför säsongen. Nu ser både Joel Lundqvist och Per-Johan Axelsson ut att missa Frölundas slutspelspremiär mot Linköping.– De är mycket tveksamma båda två, säger tränaren Ulf Dahlén till hockeysverige.se.

GÖTEBORG. Dagen före dagen justerar Frölunda detaljer på isen i Frölundaborg. Det tränas powerplay och boxplay. Lyser med sin frånvaro gör emellertid två av lagets viktigaste spelare.

Joel Lundqvist är bara ute på isen ett par minuter innan han försvinner ut. Per-Johan Axelsson stannar inte mycket längre. Han grimaserar efter att ha åkt lite skridskor och kastar slutligen in handduken också han.

Efter träningen meddelar tränaren Ulf Dahlén att båda två kommer att vara med på matchvärmningen, men att det är ytterst tveksamt om någon av dem kan spela.

Vad betyder det för er om de inte kommer till spel?

– Under säsongen har vi haft ganska mycket skador och det har gett möjlighet för andra att kliva fram. Vi har spelare som knackar på och väldigt gärna vill vara med så det blir en möjlighet för dem, svarar Ulf Dahlén efter lång betänketid.

– Joel har väl missat nio matcher över hela säsongen och hela försäsongen, han spelade väl inte fullt ut förrän efter Karjala Cup-uppehållet. "Pebben" missade också ett par matcher i början av säsongen och nu på slutet. Det är bara att köra på. Det är två duktiga hockeyspelare, men det är duktiga spelare som står och knackar på också.

Utöver de nyckelspelarnas knäskador har Frölunda ett friskt manskap att tillgå. Förkylningsepidemin som härjade i laget förra veckan är under kontroll.

– Det är första gången den här säsongen som alla inte kan byta om till match om någon (Joel eller "Pebben") kommer tillbaka.

Hockeysverige.se