Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skröder funderar över framtiden

1 av 1

Bildbyrån

Sport | 18/03/2010 18:36

Fjolårets poängkung i Elitserien, Modos Per-Åge Skröder, funderar som bäst över sin framtid.

Det ligger bud från Modo på bordet att ta ställning till, men 31-årige Per-Åge Skröder är efter att ha spelat i Sverige sedan 1997 sugen på spel utanför Norden.

Skröder har sedan tidigare berättat om anbud från den tyska ligan, men nu har det även dykt upp ett betydligt mer penningstint bud från ryska CSKA Moskva.

- Jag har fått ett bud som jag funderar över och de vill ha ett ganska snabbt besked. Det ligger en bit över den nivå som är i elitserien och det är ett svårt beslut, säger Per-Åge Skröder till allehanda.se.

Problemet med hans ryska valmöjlighet är att familjen isåfall inte kommer följa med, vilket ger honom en sits där han måste välja mellan om åtta månader utan familj är värt för att tjäna stora pengar.

- Blir det Ryssland följer inte familjen med och då får man fundera om det bara handlar om pengar eller om trygghet.

Modo, där han spelat de fyra senaste säsongerna, är däremot inte avskrivet ännu.

Det är fortfarande aktuellt. I vinter sköt han 17 mål och 16 assist på 48 matcher för klubben.

VM-hockeyn i Tyskland ser däremot inte ut att bli ytterligare skyltfönster för den dubble 30-målskytten.

Den ledbandsskada i foten han ådrog sig i första matchen i OS vägrar ge med sig - trots att han comebackade redan i ödesmatchen borta mot Södertälje.

- Läkaren att jag inte ska träna på is under en månad, så VM är ett frågetecken och jag vill inte chansa så att jag slår upp skadan igen.

Hockeysverige.se