Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Rond ett till Skellefteå

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 18/03/2010 21:55

Det är fördel Skellefteå i kvartsfinalen mellan elitseriens fyra och femma. Detta efter en övertygande 3-2 seger i match ett i Löfbergs Lila Arena för stabilt spelande västerbottningar.– Vi jobbade bra och Hadelöv var bra i målet, säger segerskytten Anders Söderberg.

I fjolårets semifinalspel mellan de båda lagen var Skellefteå aldrig ens nära en seger. Något man delvis tog revansch för redan ikväll, då västerbottningarna kontrollerade den första kvartsfinalen mot Färjestad, i princip från start till mål.

Kvällens chock bjöd defensivbacken Ivan Majesky på, då han på solomanér hängde in 1-2, mot ett passivt hemmaförsvar.

– Kul att se det av honom, det var lite oväntat, säger Skellefteå-backen Tim Erixon till kanal9.

Passiva var man också senare i perioden, då Anders Söderberg omarkerad fick slå in en retur fram till 1-3. Och från det underläget kunde inte värmlänningarna resa sig, trots ett antal bra halvchanser i slutet av matchen och en reducering till 2-3 genom Skellefteå-bekante Kent McDonell i powerplay.

- Det är en hel del detaljer som vi ska försöka ändra på till nästa match. Men samtidigt finns det en del positivt att ta med också, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

– Vad som avgjorde den här matchen nu var den andra perioden. Där var de effektivare än oss.

Pressen på Färjestad

Färjestad har aldrig lämnat SM-slutspelet så tidigt som i kvartsfinal sedan säsongen 99/00 - men nu är man redan lite i brygga.

Den som i slutändan satte dem i just den bryggan, var Skellefteås Anders Söderberg, som inte gjorde något avancerat, men däremot viktigt mål i den andra perioden.

– Jag tycker att vi jobbade på bra hela matchen och sedan så var Hadelöv bra i målet.

Matchserien vänder nu norrut till Skellefteå Kraft Arena för ny match på lördag. En match där pressen nu ligger på Färjestad, som måste vinna två matcher uppe i Västerbotten för att kunna gå vidare.

Hockeysverige.se