Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rond ett till Skellefteå

1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 18/03/2010 21:55

Det är fördel Skellefteå i kvartsfinalen mellan elitseriens fyra och femma. Detta efter en övertygande 3-2 seger i match ett i Löfbergs Lila Arena för stabilt spelande västerbottningar.– Vi jobbade bra och Hadelöv var bra i målet, säger segerskytten Anders Söderberg.

I fjolårets semifinalspel mellan de båda lagen var Skellefteå aldrig ens nära en seger. Något man delvis tog revansch för redan ikväll, då västerbottningarna kontrollerade den första kvartsfinalen mot Färjestad, i princip från start till mål.

Kvällens chock bjöd defensivbacken Ivan Majesky på, då han på solomanér hängde in 1-2, mot ett passivt hemmaförsvar.

– Kul att se det av honom, det var lite oväntat, säger Skellefteå-backen Tim Erixon till kanal9.

Passiva var man också senare i perioden, då Anders Söderberg omarkerad fick slå in en retur fram till 1-3. Och från det underläget kunde inte värmlänningarna resa sig, trots ett antal bra halvchanser i slutet av matchen och en reducering till 2-3 genom Skellefteå-bekante Kent McDonell i powerplay.

- Det är en hel del detaljer som vi ska försöka ändra på till nästa match. Men samtidigt finns det en del positivt att ta med också, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

– Vad som avgjorde den här matchen nu var den andra perioden. Där var de effektivare än oss.

Pressen på Färjestad

Färjestad har aldrig lämnat SM-slutspelet så tidigt som i kvartsfinal sedan säsongen 99/00 - men nu är man redan lite i brygga.

Den som i slutändan satte dem i just den bryggan, var Skellefteås Anders Söderberg, som inte gjorde något avancerat, men däremot viktigt mål i den andra perioden.

– Jag tycker att vi jobbade på bra hela matchen och sedan så var Hadelöv bra i målet.

Matchserien vänder nu norrut till Skellefteå Kraft Arena för ny match på lördag. En match där pressen nu ligger på Färjestad, som måste vinna två matcher uppe i Västerbotten för att kunna gå vidare.

Hockeysverige.se