Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SSK:s tuffa kontraktssituation

1 av 1

Scanpix

Sport | 19/03/2010 15:44

Södertälje står inför en tuff kvalserie och nästa säsong kan laget tvingas byta ut stora delar av truppen.

Södertälje SK kan tvingas byta ut nästan hela sin trupp inför nästa säsong. Inför den stundande kvalserien är det bara fyra av lagets spelare - Stefan Bemström, Lukas Kilström, Julian Jakobsen och Petri Pakaslahti - som är kontrakterade över 2010/11.

Sportchefen Mats Kilström är trots det prekära läget inte orolig.

- Vi har haft kontinuerlig kontakt med spelarna kring det här. Kanske inte med alla, men det är också olika från spelare till spelare hur de vill ha det. En del vill inte prata om framtiden alls, medan andra tycker det är helt okej att diskutera utan att det påverkar det man gör på isen. Vi vill ju i första hand att spelarna ska ha 110 procents fokus på kvalserien, säger han till Länstidningen.

Mest eftertraktad är naturligtvis lagkaptenen och stjärnforwarden Linus Klasen, som har fått anbud från SSK men även är högintressant för KHL och andra elitserieklubbar.

- Klasen har sagt att han inte vill bestämma sig förrän säsongen är över, säger Kilström.

Länstidningen skriver att Jonas Almtorp, som gjort sin bästa elitseriesäsong i karriären, är nära en förlängning av kontraktet. Det vill inte sportchefen bekräfta.

- Men Jonas har gjort en kanonsäsong och det är en av de spelare som vi vill behålla, poängterar han.

En annan spelare han hoppas få behålla är det finländska målvaktslånet Riku Helenius, som tillhör Tampa Bay Lightning.

- Vi har honom bara på lån men Tampa Bay har många bra målvakter i sin organisation och det är en anledning till att han kom till Sverige från början.

SSK inleder kvalserien med att möta Rögle hemma i Axa Sports Center på söndag.

Hockeysverige.se