- Foto: Scanpix

SSK:s tuffa kontraktssituation

Södertälje står inför en tuff kvalserie och nästa säsong kan laget tvingas byta ut stora delar av truppen.


Södertälje SK kan tvingas byta ut nästan hela sin trupp inför nästa säsong. Inför den stundande kvalserien är det bara fyra av lagets spelare - Stefan Bemström, Lukas Kilström, Julian Jakobsen och Petri Pakaslahti - som är kontrakterade över 2010/11.

Sportchefen Mats Kilström är trots det prekära läget inte orolig.

- Vi har haft kontinuerlig kontakt med spelarna kring det här. Kanske inte med alla, men det är också olika från spelare till spelare hur de vill ha det. En del vill inte prata om framtiden alls, medan andra tycker det är helt okej att diskutera utan att det påverkar det man gör på isen. Vi vill ju i första hand att spelarna ska ha 110 procents fokus på kvalserien, säger han till Länstidningen.

Mest eftertraktad är naturligtvis lagkaptenen och stjärnforwarden Linus Klasen, som har fått anbud från SSK men även är högintressant för KHL och andra elitserieklubbar.

- Klasen har sagt att han inte vill bestämma sig förrän säsongen är över, säger Kilström.

Länstidningen skriver att Jonas Almtorp, som gjort sin bästa elitseriesäsong i karriären, är nära en förlängning av kontraktet. Det vill inte sportchefen bekräfta.

- Men Jonas har gjort en kanonsäsong och det är en av de spelare som vi vill behålla, poängterar han.

En annan spelare han hoppas få behålla är det finländska målvaktslånet Riku Helenius, som tillhör Tampa Bay Lightning.

- Vi har honom bara på lån men Tampa Bay har många bra målvakter i sin organisation och det är en anledning till att han kom till Sverige från början.

SSK inleder kvalserien med att möta Rögle hemma i Axa Sports Center på söndag.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.