Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Vi skulle inte gå till slutspelet heller"

Challe Berglund har inte gett upp.
1 av 1

Challe Berglund har inte gett upp.

SCANPIX

Sport | 20/03/2010 11:46

Timrå har efter hemmaförlusten hamnat i en prekär situation. Men tränaren Challe Berglund ger inte upp.

Efter förlusten på hemmaplan senast har de flesta redan hunnit döma ut Timrås möjligheter att avancera i kvartsfinalen. Men i Timrå ger man förstås långt ifrån upp.

- Vi skulle inte gå till slutspelet heller, säger Challe Berglund till dagbladet.se om faktumet att det inte direkt är första gången man är utdömda under säsongen.

Han pekar på att samtliga matcher mellan HV71 och Timrå under säsongen har varit jämna. Ett faktum som tyder på att det är små marginaler som har avgjort fram och tillbaka i de sex matcher lagen spelat mot varandra.

- Ser man till matcherna mot HV71 så slutade en 6–4 med sista målet i öppen bur. 3–4 efter mål i sudden death, sedan har vi 4–3, 2–0 och 2–2 och nu sedan 3–2 i första kvartsfinalen då, menar Challe.

Inför den andra kvartsfinalen i eftermiddag saknar Timrå troligen Tomas Skogs, som är sjuk. Daniel Corso, Pär Styf och Gabriel Karlsson tränade inte på fredagen, men alla tre beräknas komma till spel i eftermiddag.

I HV-lägret är man förstås mest nöjda med vad lagets förstafemma levererade i den första kvartsfinalen, där Martin Thörnberg, Johan Davidsson och Jukka Voutilainen gjorde lagets tre mål.

- Timrå matchade sin bästa femma mot dem för att försöka plocka väck dem ur matchen, men lik förbaskat gjorde de två mål i fem mot fem och ett i powerplay. Ett riktigt bra facit av det gänget, säger Janne Karlsson till jnytt.se.

 

Hockeysverige.se