1 av 2
- Foto: BILDBYRÅN
Brynäs knep andra matchen.
2 av 2
Brynäs knep andra matchen. - Foto: BILDBYRÅN

Brynäs kvitterade efter suddendrama

Brynäs vann den andra matchen mot Djurgården. Men det satt hårt inne och avgörandet kom först i sudden death.


Det blev en minst sagt händelserik drabbning i det andra mötet mellan Djurgården och Brynäs. Matchen präglades inte minst av tufft spel och utvisningarna duggade tätt.

Men efter endast ett mål av vardera lag gick matchen till sudden death där Brynäs till slut drog det längsta strået.

Till hemmapublikens stora glädje var det Djurgården som gjorde tillställningens första mål. Brynäs gjorde bort sig i anfallszon - ett misstag som hemmalaget snabbt utnyttjade. Markus Nilsson var hur kylig som helst när han helt ensam med Brynäs-målvakten sköt in pucken mellan benen på Jacob Markström i bortakassen.

Men Brynäs skulle komma tillbaka. Jonas Nordquist stötte enkelt in kvitteringen efter en skottretur i spel fem mot tre efter 10.02 i mellanperioden.

Med nyfunnet självförtroende började Brynäs spela in sig i matchen och tog över spelet allt mer.

Hemmalaget kom hittade aldrig riktigt rätt i den andra perioden. Trots det var de ytterst nära att få lämna mellanperioden med ledningen. Men Mathias Tjärnqvist stenhårda skott stoppades av stolpen.

- Jag tycker att vi startar matchen väldigt bra. Men när de gör sitt första hamnar vi lite på hälarna, sade Djurgårdens Mattias Krüger.

När spelarna ännu en gång äntrade isen var det bortalaget var det farligare laget. De tryckte på ordentligt och hemmalaget hade inte mycket framåt. Perioden skulle dock sluta mållös och förlängning väntade.

Väl i den fjärde perioden slog Jonathan Granström till och såg efter ett hårt bortatryck till att Brynäs knep segern i den andra matchen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!