Historien upprepade sig

HV71 vann i sudden death igen. Och det blev lite samma historia som senast. I momentet innan avgörande var det en tveksam situation där Magnus Pääjärvi kunde fått en utvisning med sig. Sen avgjorde Kris Beech. - Det var en skön seger, men vi måste fortfarande ta två till, säger segerskytten.

2-2 efter full tid och HV-seger i sudden. Känner ni igen mönstret från senast?

Lägg då till att Magnus Pääjärvi Svensson strax före segermålet var inblandad i en situation där det kanske borde varit utvisning för HV71.

Senast var det ett öppet mål där han hakades upp i skottläget som föregick målet. Den här gången störtade han in från högerkanten och fick en klubba i ansiktet av Daniel Grillfors.

Sedan gick HV till anfall och avgjorde matchen där man större delen var det klart bättre laget mot ett vilt kämpande Timrå.

Beech blev matchens lirare för HV71:s del. Han avgjorde i en andravåg efter att Johan Björk skickat in en puck mot mål som studsat upp i slottet via en Timråspelare där Beech stod parkerad och lappade till.

- Vi pratade om att sätta en gubbe högre för retur så istället för att gå på mål direkt så stannade jag och blev på rätt plats vid rätt tidpunkt, säger Kris Beech till ppv.

Beech var även den som låg bakom 2-2-kvitteringen i tredje perioden. Ett mål som kom mindre än minuten efter att Timrå tagit ledningen genom Sebastian Erixon.

Kanadensaren drev in från vänster och serverade Johan Lindström framför mål som bara hade att hålla klubban i isen.

- Jag börjar få tillbaka benen efter en tuff säsong. Det var en skön seger, men vi måste fortfarande ta två till, menar Beech.

HV71 hade drömläge att avgöra matchen redan i slutskedet av ordinarie tid. Med åtta minuter kvar fick Mattias Karlsson matchstraff efter att ha skickat in en armbågstackling på Adam Almqvist som tog illa.

Men på de fem PP-minuterna HV hade skapade man inte mer än någon enstaka chans och hade faktiskt sin kanske sämsta femminutersperiod på hela matchen spelmässigt.

Het i HV för dagen var annars Mattias Tedenby, som likt Kris Beech har varvat upp nu när det gäller.

- Jag brukar alltid vara lite sämre i början och sen blir jag bättre ju längre säsongen går. Så har det alltid varit, sade Tedenby efter en spelmässigt strålande andra period där han skapade rejäl oreda i Timrås zon.

/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.