Jens Karlsson fick bäras ut med blodet forsandes nedför ansiktet. - Foto: SCANPIX
Matchutvisningen var solklar.
Matchutvisningen var solklar. - Foto: SCANPIX

Tränaren rasande: "Det där hör inte hemma på en hockeybana"

Linköping krossade Frölunda med hela 6-2 och kvitterade därmed till 1-1 i matcher. Men vad som drog mest uppmärksamhet var LHC-målvakten Fredrik Norreas vansinnesattack mot Jens Karlsson.

STOCKHOLM. Linköpings målvakt hade endast släppt in ett mål och det stod 4-1 till LHC när laget tog emot Frölunda. Då brast det för Fredrik Norrea som slog Frölundas Jens Karlsson blodig.

Matchstraffen var odiskutabel och gästernas tränare Ulf Dahlén var naturligtvis väldigt upprörd.

- Behöver jag ens kommentera det där? Om sånt där tillåts utan efterföljningar så undrar man ju vart man är på väg i svensk hockey. Bilderna talar för sig själva och jag förväntar mig att han inte spelar i nästa match, annars skulle jag bli väldigt förvånad. Det där hör inte hemma på en hockeybana, säger Dahlén till Canal plus.

Karlsson lämnade isen med blodet forsandes nedför ansiktet. Efter matchen var det en ångerfull Norrea som kommenterade händelsen - och bad om ursäkt.

– Jag ser att han tar sats och jag har pucken under kontroll, jag blir rädd att han ska köra på mig och agerar reflexmässigt. Jag vill bara skydda mig, säger Fredrik Norrena, och fortsätter:

- Det är bara att be om ursäkt, det är mitt fel.

Nu riskerar målvakten att missa den tredje kvartsfinalsmatchen.

- I så fall är det som det är, då är det bara att ta det och gå vidare. Vi har tur som har en ung och duktig målvakt i Christian (Engstrand) bakom mig.

Linköping krossade Indianerna

Linköping vann till slut med hela 6-2 och kvitterade därmed till 1-1 i matcher.

Det var faktiskt Frölunda som inledde bäst och öppnade målskyttet sju minuter in i den första perioden genom Fredrik Pettersson, innan Mattias Carlsson kvitterade för sitt LHC.

Hemmlaget gjorde sedan två mål inom loppet av två minuter genom Sebastian Karlsson och Magnus Johansson. Den sistnämnde gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han i den 46:e matchminuten gjorde hemmalagets 4-1-mål.

Jaroslav Hlinka utökade den förödande ledningen och Andreas Pihl gjorde till slut Linköpings sjätte mål med endast sekunderna kvar av matchen. Däremellan hann Fredrik Pettersson bli tvåmålsskytt när han slog in 5-2-målet.

/
/

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.