Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tränaren rasande: "Det där hör inte hemma på en hockeybana"

Jens Karlsson fick bäras ut med blodet forsandes nedför ansiktet.
1 av 2

Jens Karlsson fick bäras ut med blodet forsandes nedför ansiktet.

SCANPIX

Matchutvisningen var solklar.
2 av 2

Matchutvisningen var solklar.

SCANPIX

Sport | 20/03/2010 22:21

Linköping krossade Frölunda med hela 6-2 och kvitterade därmed till 1-1 i matcher. Men vad som drog mest uppmärksamhet var LHC-målvakten Fredrik Norreas vansinnesattack mot Jens Karlsson.

STOCKHOLM. Linköpings målvakt hade endast släppt in ett mål och det stod 4-1 till LHC när laget tog emot Frölunda. Då brast det för Fredrik Norrea som slog Frölundas Jens Karlsson blodig.

Matchstraffen var odiskutabel och gästernas tränare Ulf Dahlén var naturligtvis väldigt upprörd.

- Behöver jag ens kommentera det där? Om sånt där tillåts utan efterföljningar så undrar man ju vart man är på väg i svensk hockey. Bilderna talar för sig själva och jag förväntar mig att han inte spelar i nästa match, annars skulle jag bli väldigt förvånad. Det där hör inte hemma på en hockeybana, säger Dahlén till Canal plus.

Karlsson lämnade isen med blodet forsandes nedför ansiktet. Efter matchen var det en ångerfull Norrea som kommenterade händelsen - och bad om ursäkt.

– Jag ser att han tar sats och jag har pucken under kontroll, jag blir rädd att han ska köra på mig och agerar reflexmässigt. Jag vill bara skydda mig, säger Fredrik Norrena, och fortsätter:

- Det är bara att be om ursäkt, det är mitt fel.

Nu riskerar målvakten att missa den tredje kvartsfinalsmatchen.

- I så fall är det som det är, då är det bara att ta det och gå vidare. Vi har tur som har en ung och duktig målvakt i Christian (Engstrand) bakom mig.

Linköping krossade Indianerna

Linköping vann till slut med hela 6-2 och kvitterade därmed till 1-1 i matcher.

Det var faktiskt Frölunda som inledde bäst och öppnade målskyttet sju minuter in i den första perioden genom Fredrik Pettersson, innan Mattias Carlsson kvitterade för sitt LHC.

Hemmlaget gjorde sedan två mål inom loppet av två minuter genom Sebastian Karlsson och Magnus Johansson. Den sistnämnde gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han i den 46:e matchminuten gjorde hemmalagets 4-1-mål.

Jaroslav Hlinka utökade den förödande ledningen och Andreas Pihl gjorde till slut Linköpings sjätte mål med endast sekunderna kvar av matchen. Däremellan hann Fredrik Pettersson bli tvåmålsskytt när han slog in 5-2-målet.