Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Han är bäst i elitserien

1 av 3

2 av 3

3 av 3

Scanpix

Sport | 23/03/2010 13:40

Elitseriesäsongen är över för Mats Zuccarello Aasen, men det hindrar inte norrmannen från att ta emot pris efter pris. Nu har Modoforwarden utsetts till elitseriens mest värdefulla spelare - av spelarna själva.

Det är Reebok Jofa och magasinet Hockey som ligger bakom Guldhjälmen. De har låtit spelarna i elitserien röst fram den mest värdefulla spelaren i ligan.

Valet föll inte så oväntat för poängkungen Mats Zuccarello Aasen, Modo. 22-åringen visade upp sitt breda register redan under sin första elitseriesäsong i fjol, men tog sitt spel till en helt ny nivå i år och vann poängligan efter att ha gjort 23 mål och totalt 64 poäng på 55 omgångar.

– Jag är jättestolt över att få Guldhjälmen. Som jag ser det finns det inte någon finare utmärkelse att få inom svensk ishockey, säger Mats Zuccarello Aasen i ett pressmeddelande.

Bortsett från sin succé i elitserien svarade Zuccarello Aasen även för ett sensationellt bra OS, vilket fick NHL-klubbarna att börja dregla över den kreative forwarden. Norrmannen har två år kvar på kontraktet med Modo, men skulle kunna lämna klubben om ett nytt NHL-avtal skrivs på innan sommaren kommer.

Detroit Red Wings, Atlanta Thrashers, Chicago Blackhawks och Dallas Stars har alla visat sitt intresse för den lille trollkarlen från Oslo.

Hockeysverige.se