Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är bäst i elitserien

1 av 3

2 av 3

3 av 3

Scanpix

Sport | 23/03/2010 13:40

Elitseriesäsongen är över för Mats Zuccarello Aasen, men det hindrar inte norrmannen från att ta emot pris efter pris. Nu har Modoforwarden utsetts till elitseriens mest värdefulla spelare - av spelarna själva.

Det är Reebok Jofa och magasinet Hockey som ligger bakom Guldhjälmen. De har låtit spelarna i elitserien röst fram den mest värdefulla spelaren i ligan.

Valet föll inte så oväntat för poängkungen Mats Zuccarello Aasen, Modo. 22-åringen visade upp sitt breda register redan under sin första elitseriesäsong i fjol, men tog sitt spel till en helt ny nivå i år och vann poängligan efter att ha gjort 23 mål och totalt 64 poäng på 55 omgångar.

– Jag är jättestolt över att få Guldhjälmen. Som jag ser det finns det inte någon finare utmärkelse att få inom svensk ishockey, säger Mats Zuccarello Aasen i ett pressmeddelande.

Bortsett från sin succé i elitserien svarade Zuccarello Aasen även för ett sensationellt bra OS, vilket fick NHL-klubbarna att börja dregla över den kreative forwarden. Norrmannen har två år kvar på kontraktet med Modo, men skulle kunna lämna klubben om ett nytt NHL-avtal skrivs på innan sommaren kommer.

Detroit Red Wings, Atlanta Thrashers, Chicago Blackhawks och Dallas Stars har alla visat sitt intresse för den lille trollkarlen från Oslo.

Hockeysverige.se